בת שנה תולשת שערות - אמא מוטרדת!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת שנה תולשת שערות - אמא מוטרדת!
    הולה
    27/07/2008

שלום, בתי בת כמעט שנה. מאז ומתמיד אהבה לשחק בשערה (וגם בשערו של כל מי שמחזיק אותה בידיים). לאחרונה אני מבחינה בכך שלפעמים היא תופסת את השיער ומושכת, עד כדי תלישת שערות. זה לא קורה בהכרח במצבים של כעס, רוגז, עייפות וכו'. זה קורה לפעמים כשאני מאכילה אותה (גם בקבוק, וגם כשהיא אוכלת מוצקים בכסא), וגם לפעמים תוך כדי משחק. זה לא קורה בתדירות גבוהה, והיא גם לא כל הזמן מתעסקת עם השיער שלה. זה גם לא שהיא רק ממוללת את השיער, אלא ממש מושכת עד תלישה. עדיין לא הופיעו קרחות (למרות שהשיער שלה דליל מלכתחילה ולכן קשה לדעת). אני ממש מוטרדת מזה. האם יש משהו שניתן לעשות? מדוע זה קורה? האם זה אמור להיפסק בשלב כלשהו? האם אני צריכה להפסיק אותה ולאמר לה מפורשות "לא" כשאני רואה שהיא תולשת שיער? המון תודה, הולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלישת שיער

מיכל שמש
    28/07/2008

ביתך פיתחה הרגל כלשהו להרגעה. יתכן שיש לה חוסר רגישות תחושתית והיא זקוקה לתחושה עמוקה כדי להירגע, וניתן לבחון את הדבר מול התנהגויות אחרות שלה. במידה ומדובר רק בהרגל, לא כדאי להוקיעו מפורשות (כלומר לאסור עליה), שכן לעתים זה יוצר דוקא תגובה הפוכה. כדאי להציע לה דרכים אחרות להירגע (מוצץ, חיבוק דובי אהוב וכדומה), ובעדינות להסיט את ידה כשמתקרבת לשיער.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו