גמילה מטיטולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מטיטולים
    ת
    28/07/2008

בני בן שנתים ו-10 חודשים גמול מזה כחודש מפיפי, מיום שהורדנו את הטיטול הוא כמעט ואינו מפספס והולך לבד לשרותים ללא תזכורת, גם בלילה הוא ללא טיטול. הבעיה היא שקקי הוא לא מוכן לעשות בשרותים אלא רק בתחתונים, יש לציין כי הוא אומר לי מייד אחרי שהוא עושה. בדר"כ אני שמה לב שהוא עומד לעשות קקי ואני משדלת אותו ללכת לשירותים, אבל גם אם הוא מסכים הוא יושב ולא עושה דבר בשרותים. אנו כל הזמן אומרים לו שהוא גדול וצריך לעשות רק בשרותים כמו שהוא עושה פיפי, הוא מסכים איתנו מאוד אבל בתכלס אין תוצאות. היום בבוקר שמתי לב שהוא מתחבא לי מאחורי הקיר, חשבתי שהוא מתעסק עם משהו אבל לאאחר כמה שניות הוא הודיע לי שהוא עשה קקי, הפליא אותי שהוא התחבא כי אני לא כועסת עליו בכלל כשהוא עושה בתחתונים אלא רק אומרת לו שחבל שהוא לא אומר לי ועושה בשירותים. מה לעשות? כמה זמן לוקח לילדים להשתחרר מהפחד הזה של לעשות בשירותים? האם יש לכם רעיון יצירתי שיכול לעזור לי? או שפשוט לחכות בסבלנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לת

עירית חגי
    28/07/2008

אין בהכרח פחד אצל הילדים לעשות קקי בשירותים ומן הסתם אין בהכרח זמן מסויים שלוקח להשתחרר ממנו. לבנך אכן יש פחד כזה. לא צריך פשוט לחכות בסבלנות. הייתי פונה לאיש מקצוע שילווה אתכם בתהליך. מקובל במצבים כאלה להושיב את הפעוט על האסלה עם הטיטול בהתחלה ואחר כך לעשות חור בטיטול על מנת שהקקי יפול לתוך האסלה ואחר כך להוריד אותו וכו'. אתם יכולים לנסות , אבל רצוי בכל זאת לפנות להתייעצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לילד שמפחד לעשות קקי

שרית
    18/08/2008

היי רציתי לשתף אותך שלבני הייתה אותו תופעה הוא לא היה מוכן לעשות קקי באסלה, יש ילדים שנבהלים מהנפילה של הקקי לתוך האסלה הם מרגישים כאילו משהו יוצא להם מהגוף והם מאבדים משהו. אני לא דחקתי יותר מידיי מה שכן עברתי לסיר לעיתים מול הטלויזיה או עם ספר ביד לקרוא לו סיפור כמובן להושיב אותו מתי שאת יודעת שצריך להיות קקי אם זה בבוקר או אחה"צ ולחכות. לדעתי אין צורך להילחץ זה שלב כמו הרבה שלבים בחיים וזה עובר. בהצלחה שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו