ריבים וקנאה בין אחים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ריבים וקנאה בין אחים
    מירב
    28/07/2008

שלום,יש לי 3 ילידים.הגדול בן 7.5, אח"כ ילדה בת 5 ותינוק ב 6 שנה. עד לפני כחודשים הגדולים היו רבים אך מסתדרים(פחות או יותר), לפני כחודשים הבן יותר מציק לבת(לפעמים מרביץ לה), והיא למדה שכל דבר שומרים או "עושים" לה התגובה הטובה היא להחזיר מכות ולצרוח וגם היא מציקנית לא קטנה. נראה לי גם כי הרבה ריבים מתחילים בדיוק כשאני מניקה את התינוק.ברוב היום אני "שולטת" במצב, אך אין לי מושג איך פותרים את הבעיות מרחוק? כל הנקה או נסיון להרדים את התינוק מלווה בצעקות, איומים, מכות וכד' - ניסית עונשים/זמן רגיעה בחדר אך ללא הצלחה...אנא עזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריבים וקנאה בין אחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למירב

עירית חגי
    29/07/2008

אם אכן המריבות מתרחשות דווקא בזמן ההנקה או הטיפול בילד יש יסוד להניח שהדבר קשור לתגובה לכניסתו של "פולש" קטן לחיי המשפחה . יחד עם זה ברור גם שברגעים כאלה את אכן כדבריך ,פחות בשליטה והילדים מנצלים את זה בלי קשר . נסי להתארגן מראש לקראת הנקה , לעשות "הפרדת כוחות" , להושיב ילד אחד איתך ולתת תעסוקה לשני ובפעם הבאה להחליף בינהם וכו. כמובן הפתרון הכי טוב הוא לתת אחריות לאבא באותו רגע שיטפל בילדים , אבל אם זה היה ניתן הרי היית חושבת על כך לבד... את העזרה של בן הזוג כדאי בכל זאת לנצל על מנת למצא עם כל הקושי שבדבר , קצת זמן איכות לכל ילד במהלך השבוע - לבד עם אמא , זה עשוי קצת להרגיע את הרוחות...צעקות ועונשים לא יעזרו פה.ובסך הכל הכללי אולי ינחם אותך שמצבים כאלה שכיחים בכל בית ולעיתים קרובות לוקח זמן עד שמוצאים את הדרך להתארגן עם תינוק חדש כשיש עוד שניים קטנים בבית , אבל בדרך כלל זה מסתדר. נסי לדבר עם הילדים גם על ההרגשה שלהם לגבי התינוק ואם יבטאו כעס תני לזה מקום ועל תשפטי אותם ,אך במקביל נסי לעודד אותם לסייע לך בטיפול הפיסי - גם זה יכול לעזור ולחבר אותם לתינוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• געי גיע

יעגכ
    30/07/2008

כע יעכ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו