מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריבים וקנאה בין אחיםמירב28/07/2008
שלום,יש לי 3 ילידים.הגדול בן 7.5, אח"כ ילדה בת 5 ותינוק ב 6 שנה. עד לפני כחודשים הגדולים היו רבים אך מסתדרים(פחות או יותר), לפני כחודשים הבן יותר מציק לבת(לפעמים מרביץ לה), והיא למדה שכל דבר שומרים או "עושים" לה התגובה הטובה היא להחזיר מכות ולצרוח וגם היא מציקנית לא קטנה. נראה לי גם כי הרבה ריבים מתחילים בדיוק כשאני מניקה את התינוק.ברוב היום אני "שולטת" במצב, אך אין לי מושג איך פותרים את הבעיות מרחוק? כל הנקה או נסיון להרדים את התינוק מלווה בצעקות, איומים, מכות וכד' - ניסית עונשים/זמן רגיעה בחדר אך ללא הצלחה...אנא עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
עירית חגי29/07/2008אם אכן המריבות מתרחשות דווקא בזמן ההנקה או הטיפול בילד יש יסוד להניח שהדבר קשור לתגובה לכניסתו של "פולש" קטן לחיי המשפחה . יחד עם זה ברור גם שברגעים כאלה את אכן כדבריך ,פחות בשליטה והילדים מנצלים את זה בלי קשר . נסי להתארגן מראש לקראת הנקה , לעשות "הפרדת כוחות" , להושיב ילד אחד איתך ולתת תעסוקה לשני ובפעם הבאה להחליף בינהם וכו. כמובן הפתרון הכי טוב הוא לתת אחריות לאבא באותו רגע שיטפל בילדים , אבל אם זה היה ניתן הרי היית חושבת על כך לבד... את העזרה של בן הזוג כדאי בכל זאת לנצל על מנת למצא עם כל הקושי שבדבר , קצת זמן איכות לכל ילד במהלך השבוע - לבד עם אמא , זה עשוי קצת להרגיע את הרוחות...צעקות ועונשים לא יעזרו פה.ובסך הכל הכללי אולי ינחם אותך שמצבים כאלה שכיחים בכל בית ולעיתים קרובות לוקח זמן עד שמוצאים את הדרך להתארגן עם תינוק חדש כשיש עוד שניים קטנים בבית , אבל בדרך כלל זה מסתדר. נסי לדבר עם הילדים גם על ההרגשה שלהם לגבי התינוק ואם יבטאו כעס תני לזה מקום ועל תשפטי אותם ,אך במקביל נסי לעודד אותם לסייע לך בטיפול הפיסי - גם זה יכול לעזור ולחבר אותם לתינוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגעי גיע
יעגכ30/07/2008כע יעכ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)