"ילדה שקרנית"

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "ילדה שקרנית"
    סיון
    03/08/2008

בתי בת השבע ילדה מקסימה וחברותית מאד .לאחרונה אני שמה לב כי היא מרבה לשקר, או יותר נכון לספר סיפורים שלא קרו. חשוב לי לציין, כי לרב היא לא "משקרת", כאשר היא מתבקשת לענות או להודות על דבר רע שהיא עושה- במקרים אלו רב הסיכויים שהיא תגיד את האמת. "השקרים" מתבטאים יותר בסיפורים קטנים שהיא ממציאה, שהמטרה שלהם "לייפות את המציאות" , או אולי אפילו "לרצות אנשים אחרים.", או לענות תשובות שאינם נכונות כלל בגלל שהיא לא הקדישה לכך מחשבה. שלוש שאלות מרכזיות מעניינות אותי? 1. מדוע היא מרגישה צורך "לשקר"? סה,כ היא ידעה ב"ה שיש לה הכל,.היא ילדה חכמה ,תלמידה טובה, יפה , חברותית... מדוע היא מרגישה צורך :"לספא סיפורים" 2.כיצד עלי להגיב כשאני :"תופסת אותה על חם" בבשיחה איתי או כאשר השאלה היא בעיקר בשיחות בין חברות שלה? 3. כיצד מחנכים ילדים לדבר אמת?? דבר נוסף, למרות היותה ילדה מאד חברותית, והיא תמיד תמצא חברות בכל אירוע שהיא תגיע אליו ויחד עםזאת, הרגשתי שבכיתה היא לא מוצאת מקומה והיא לא מצליחה לפתח קשר אמיתי אם אף אחת מהבנות. לכן העברתי אותה לכיתה חדשה באותו בית ספר. החשש שלי שאולי ילדים התרחקו ממנה בגלל שהיא לא דוברת אמת "ומפנטזת" סיפורים ועד שלא נפתור את בעיה וו יהיה לה קשה לפתח קשרים עם ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "ילדה שקרנית"

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקרים?

מיכל שמש
    04/08/2008

סיון שלום, הבחנת יפה בפנייתך בין סיפורים שהילדה מספרת לבין ידע שהיא נותנת, שהוא לרוב אמיתי. הייתי ממליצה לתת לה חיזוק על הדמיון היצירתי שלה, ולציין מה שייך ל"עולם הדמיון", ומה למציאות. אם הילדה ממשיכה בדפוס זה, יתכן שהדבר מצביע על מצוקה כלשהיא, שאולי מתבטאת גם בתחום החברתי. במקרה כזה מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו