מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- "ילדה שקרנית"סיון03/08/2008
בתי בת השבע ילדה מקסימה וחברותית מאד .לאחרונה אני שמה לב כי היא מרבה לשקר, או יותר נכון לספר סיפורים שלא קרו. חשוב לי לציין, כי לרב היא לא "משקרת", כאשר היא מתבקשת לענות או להודות על דבר רע שהיא עושה- במקרים אלו רב הסיכויים שהיא תגיד את האמת. "השקרים" מתבטאים יותר בסיפורים קטנים שהיא ממציאה, שהמטרה שלהם "לייפות את המציאות" , או אולי אפילו "לרצות אנשים אחרים.", או לענות תשובות שאינם נכונות כלל בגלל שהיא לא הקדישה לכך מחשבה. שלוש שאלות מרכזיות מעניינות אותי? 1. מדוע היא מרגישה צורך "לשקר"? סה,כ היא ידעה ב"ה שיש לה הכל,.היא ילדה חכמה ,תלמידה טובה, יפה , חברותית... מדוע היא מרגישה צורך :"לספא סיפורים" 2.כיצד עלי להגיב כשאני :"תופסת אותה על חם" בבשיחה איתי או כאשר השאלה היא בעיקר בשיחות בין חברות שלה? 3. כיצד מחנכים ילדים לדבר אמת?? דבר נוסף, למרות היותה ילדה מאד חברותית, והיא תמיד תמצא חברות בכל אירוע שהיא תגיע אליו ויחד עםזאת, הרגשתי שבכיתה היא לא מוצאת מקומה והיא לא מצליחה לפתח קשר אמיתי אם אף אחת מהבנות. לכן העברתי אותה לכיתה חדשה באותו בית ספר. החשש שלי שאולי ילדים התרחקו ממנה בגלל שהיא לא דוברת אמת "ומפנטזת" סיפורים ועד שלא נפתור את בעיה וו יהיה לה קשה לפתח קשרים עם ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים?
מיכל שמש04/08/2008סיון שלום, הבחנת יפה בפנייתך בין סיפורים שהילדה מספרת לבין ידע שהיא נותנת, שהוא לרוב אמיתי. הייתי ממליצה לתת לה חיזוק על הדמיון היצירתי שלה, ולציין מה שייך ל"עולם הדמיון", ומה למציאות. אם הילדה ממשיכה בדפוס זה, יתכן שהדבר מצביע על מצוקה כלשהיא, שאולי מתבטאת גם בתחום החברתי. במקרה כזה מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)