חלימה בהקיץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חלימה בהקיץ
    אמא
    04/08/2008

יש לי בת בגיל חמש. ילדה בוגרת לגילה מבחינה רגשית ופיקחית וחברותית. מזה כחודש ימים שמתי לב כשהיא משועממת או כשאין משהו מעניין בטלויזיה היא מתחילה להסתובב במעגלים בסלון תוך כדי שהיא מרוכזת במחשבותיה כמעין חולמת בהקיץ (לפעמיים מחוייכת). וכשאני שואלת אותה על מה היא חושבת אז היא מחייכת ומספרת שהיא חושבת על משהו רומנטי על חתן וכלה שמתחתנים או מציינת את קטע מתוך תוכנית ילדים מצויירת שמצאה חן בעיניה. לפעמים כשאנחנו יושבים במסעדה או אפילו בבית אני מוצאת אותה בוהה ומפליגה במחשבותיה. לפני יומיים ביקשתי ממנה להפסיק לבהות באוויר (לחלום)... והיא ענתה לי שהיא "לא יכולה המוח שלה לא נותן לה להפסיק לחשוב..." לפי הבעות פניה נראה שהיא מאושרת להפליג במחשבות. אך אותי זה מטריד משום שלעיתים קרובות היא משלבת זאת בהליכה במעגלים בסלון תוך כדי מחשבות ... שמתי לב בקרה היום כשהיא הסתכלה בתוכנית בטלויזיה עיניה סטו הצידה והיא נראה מהורהרת כששאלתי אותה על מה היא חושבת היא סיפרה לי על תוכנית קודמת שהיא ראתה. וכששאלתי אותה על מה מסופר בתוכנית הנוכחית שהיא מסתכלת היא הסבירה לי בלי בעיה.. האם יש משהו חריג בהתנהגות זו? ומה פשר החלימה בהקיץ שלעיתים משולבים בסיבובים מעגליים בבית.? רציתי להוסיף שמדובר בילדה מפותחת מבני גילה מבחינה שיכלית ורגשית ובעלת תובנות ואוהבת חברה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלימה בהקיץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאמא , חלימה בהקיץ

עירית חגי
    04/08/2008

שלום רב
    איני רואה כל בעיה עם זה שביתך מסתובבת במעגלים וחולמת בהקיץ. זה לגיטימי שיהיה לה עולם דימיון משלה והיא תשקע בתוכו להנהתה . הבעיה מתעוררת רק אם עולם הדימיון הזה תופס את מקומה של המציאות ובתך נסוגה לתוכו במקום להתרועע עם חברים בחיי היומיום ולעסוק בעניינים המאפינים את בני גילה.את מתארת אותה כפיקחית חברותית ובוגרת מבחינה רגשית , לפיכך לא נראה שאלו פני הדברים. תני לה את המרחב שלה ואפשרי לה לשקוע בתוך עולמה מידי פעם . חשוב לא לחדור לתוך המרחב הזה ולא לתת לה הרגשה לא טובה. אם זאת, אם תחושי שהכניסה לעולם הדימיון מוגזמת ובאה על חשבון חיי המציאות - יש אולי מקום להגביל אותה . באשר להליכה בסיבובים - זה אופייני למצבים של כניסה למעין מצב מודעות אופיני לחלימה בהקיץ . ואין בכך שום פסול. אם מפריע לך לראות אותה כך - בקשי בלי כעס שתלך לחד כהיא עושה זאת.( לא כעונש).
    אני זוכרת שבני הקטן היה אומר לי לפעמים לא להפרע לו כי הוא מדמיין...זה היה בערך בגיל שלה.היום הוא כותב סיפורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלימה בהקיץ

אמא
    04/08/2008

לכבוד גב' עירית חגי שמחתי לקבל את תשובתך המעודדת מתוך חוויה אישית שלך על בנך. אאמץ את דבריך בחום. תודות אמא מאושרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלימה בהקיץ - שאלה חוזרת לעירית חגי

אמא
    24/09/2008

יש לי בת בת 5 שהתחילה מהחופש הגדול האחרון לחלום בהקיץ. אני חשבתי שמדובר במעשה מתוך שיעמום(גיליתי את זה בחופש הגדול היא היתה רצה במעגלים בסלון תוך כדי מחשבות על דמיות מסרטים מצויירים כך היא סיפרה לי) כשהתייצעתי עימך באתר אמר שכל עוד זה לא פוגע במערך היום שלה אין בכך כל פסול. ולפי שהתכניים החיוביים של החלימה בהקיץ שהיא חושבת זה מראה על עולם עשיר ודמיון שמפתח אצלה. (היום היא פחות רצה במעגלים בסלון או בחצר הבית) אך היום הגננת בגן הפנתה את תשומת ליבי לכך שבזמן הריכוז היא חולמת... וגם שקוראים לה לפעמים להשתתף בריקוד אז לא תמיד היא שומעת. (ואין לה בעיית שמיעה). הגננת שאלה אותי אם היא הולכת לישון מאוחר , אמרתי שהיא הולכת בשעה קבועה לישון וזה בשעה 21:00 . דבר שמאז ומתמיד היה בשיגרת הבית.. יש לי חשד שאוליי החלימה בהקיץ לא נובעת משיעמום וזה מטריד אותי. זאת ילדה חכמה מאוד ומפותחת מבחינה שיכלית ובעלת אוצר מילים רב מאוד ויש לה חברות והיא יודעת לסחוף בנות אחריה אני אפילו התחלתי לשבת עימה על קריאה וחשבון ברמת כיתה א' והיא קולטת יפה (יש לה אח מוגדר מחונן) כך שלא מדובר בילדה מבודדת או עצובה או היפרית. ילדה פעילה שהולכת לחוגים, בריכות ובאות אליה חברות. החלימה בהקיץ מתאפיינת בחיוך לפעמים(היא לא חושבת על דברים מטרידים להיפך התכניים מאוד נחמדים. אני פונה אליך לקבלת מידע חוזר. בזמנו חשבתי שמדובר בשיעמום אך יש לי חשד שאולי זה אינו בשליטתה והיא אולי סובלת מאיזה ניתוק זמני... אני לא יודעת אלה סתם השערות שנובעת מהדאגה שלי. אך מה דעתך על כך לאור הדברים החדשים שהזכרתי. דבר נוסף ומעניין לפעמים כשאני תופסת אותה חולמת (שזה לוקח בערך דקה אולי הרבה פחות) אני רואה שהיא חוזרת לעצמה על ידי טילטול עדין של הראש (כאילו נזכרה בדבר וממשיכה בעניינים שלה). תשובתך החוזרת בהקדם. אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו