מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מיוחדענת24/02/2007
אני אמא לילד בן שבע, השנה בכיתה א'. מאז ומתמיד בני עשה את הדברים בדרך שלו וכמעט ולא הושפע ממה שהסביבה עושה. הוא יודע מה טוב לו ומתרחק ממה שעושה לו רע, בלי צורך לרצות. מבחינה מוטורית הוא אינו חזק במיוחד, יחד עם זאת היכולת הקוגניטיבית גבוהה מאוד. אין לו צורך במספר רב של חברים. לקראת בית הספר חששתי מה יהיה כשכולם ישחקו כדורגל והוא ישאר בצד. לחצתי עליו להירשם לכדורגל אולם הוא שיתף אותי שהוא נהנה מאימון של אחד על אחד אבל לא ממש נהנה מהמשחק עצמו. אותו דבר לגבי שחייה. כבר זמן מה שהוא בחוג ואינו מתקדם. אני בטוחה שזה מתסכל אותו. אני לוחצת עליו להמשיך ואולי עושה טעות. אני לוחצת עליו גם שיכיר עוד ילדים מהכיתה ויפגש איתם אחר הצהריים. כשהוא נפגש הוא מסתדר, אבל זה לא הצורך שלו. יש לו חבר טוב מאוד עוד מגיל ארבע שגדול ממנו בשנה ואיתו הוא מרגיש הכי נוח. אני מרגישה שאני מנסה לשנות אותו להיות כמו כולם ואולי זה מיותר. הוא מאד אוהב טלויזיה, סוני, מחשב - כל מה שיותר פסיבי ואני מנסה להכניס לו קצת יוזמה ואקטיביות. אני מפחדת שהוא יצטמצם מדי וישאר בודד. איני יודעת כמה ללחוץ עליו ולכוון אותו וכמה להשאיר מקום לשיקול הדעת שלו. גם החשיבה שלו מאד יצירתית ולא קונבנציונאלית ונראה לי שלעיתים הילדים לא מבינים על מה הוא מדבר. לפי המורה, הוא ממש לא דחוי או בודד. באבחון שעשינו לקראת בית ספר (ביוזמתנו) עלתה בעית קשב קלה יחד עם אימפולסיביות קלה, מה שמתבטא לעיתים בכיתה בהתנתקויות ובזריקת התשובות ללא הצבעה. יחד עם זאת בכיתה הוא יושב ועושה את כל המשימות באחריות ובהתמדה ומסיים לפני כולם. לדבריו, די משעמם לו בבית הספר. הצענו שהוא יעזור לילדים כשהוא מסים וזה עושה לו טוב. ככלל, הוא ילד מאוד רגיש, רודף צדק ולעיתים קרובות רואה את חצי הכוס הריקה. חל שיפור עצום משנה שעברה והוא מאוד התבגר, למד לדחות סיפוקים ולהתגמש. עדיין יש בו משהו די נוקשה, שאינו אוהב שינויים ושאינו פתוח להתנסויות חדשות (גם באוכל - שם הוא הולך ומצטמצם כל הזמן!!!). מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתאהב בו!!
ענת זפרני06/03/2007לפי מה שאת מתארת יש לך ממש ילד מתנה. הילד הזה אינטיליגנט, ילד מרצה (הולך לחוגים ונפגש "בשבילך") ילד חרוץ, ילד תורם לסביבה וילד עם עולם פנימי עשיר. שהמחנכת מרגיעה אותך בנוגע למקומו בכיתה!!
אני מציעה לך שלושה דברים נסי לאמץ אותם בחום:
1. היפרדי מהפנטזיה על הילד שחשבת שיהיה לך, מקובל חברתית "רמבו" הולך מכות וכדורגל... עמוס טסטוסטרון ומסוקס..... נסי לקרב אלייך את המציאות של ילד רגיש שקט מופנם וטוב. זה הילד שלך. אם הייתי מכירה אותך יותר אני מאמינה שהייתי מוצאת קווי דמיון בינך לבינו או בין בעלך לבינו, לרוב,הילדים מאמצים את הדפוסים שלנו בהתנהלות החברתית. (לאחרונה אפילו גילו את הגן שאחראי על ביישנות. גן!!! הכל גנטי).
2. נסי להתאהב בילד שלך. לכוון את הפרוז'קטור רק לחיובי שבו. נסי זאת למשך שבוע. תראי כמה טוב רוגע ונועם יש בו - ואיזה כיף לך שזה הילד שנולד לך.
3. אל תדאגי לעתיד. "דימויים קטסטרופלים" לא מקדמים אף אחד הם רק יוצרים היסטריה. אם וכאשר תהיה לבן שלך בעיה חברתית בעתיד - תטפלו בה. ולא, זה אף פעם לא מאוחר מדי.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)