הילדה מתנגדת לכל סוג של

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדה מתנגדת לכל סוג של
    אניאני
    22/06/2007

פעילות מחשבתית.
    שלום, יש לי 2 בנות 9 ו-2
    הגדולה מסיימת כיתה ג',
    במסגרת זמן האיכות שאני מנסה לבלות עם הגדולה בימי שישי אחה"צ, אני נתקל בסרבנות לכל משחק שיש בו הפעלת חשיבה, אם זה סודוקו שהיא מבקשת ממני ללמוד איך לפתור, ומיד שכאני מסיים את ההסבר והיא צריכה להתמודד (ויכולה להעזר בי כל הדרך)
    או משחקי אסטרטגיה קלים, כשאני היריב (שעוזר כשמבקשת) היא מוותרת והולכת לטלויזיה.
    ואני מיד מתרגז מזה,
    וגם "נהרס" מזה שאין בה שמץ של מוטיבציה להתמודד עם דברים,(למרות שהיא בחוג ג'ודו, שמלמדים להתמודד ) יש לה איכויות שכליות מעולות, אבל משתעממת ברגע. רק הטלויזיה ה"טיפשית" מעניינת אותה
    וא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילדה מתנגדת לכל סוג של

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחקים

שרון באומל
    22/06/2007

שלום לך!
    ראשית, פעמים רבות ילדי ביה"ס אינם מעוניינים להמשיך לעשות פעילויות בית ספריות בשעות הפנאי, לא כל שכן ביום שישי. אולי כדאי לנסות לשחק איתה משחק חופשי או משחק בחוץ. גם שם אפשר לשלב הרבה מאוד פעילויות מחשבתיות. אמנם, זה דורש יצירתיות, אבל עשוי להיות מאוד מהנה עבור שניכם. למשל: לנסות לגלגל כדור על כל מיני סוגי משטחים ולהבין מדוע הוא מתגלגל באופן שונה על סוגי משטחים שונים. יש עוד המון ואריאציות.
    לגבי הטלויזיה - אני ממליצה בחום להגביל את זמן הטלויזיה של כל ילד. ניתן לקבוע שכל יום אפשר לראות 2-3 תכניות, וגם להגביל את הזמן ביום בו רואים טלויזיה. נראה לי יותר נכון לראות טלויזיה לקראת סוף היום, כפעילות מרגיעה, ולא בבוקר למשל, שאז כל המערכות עובדות בשיאן.
    וכמובן, לתת דוגמא אישית.
    ייתכן שביתך חווה את הרצון שלך לשחק עימה במשחקי מחשבה כמשהו מלחיץ, כמעין ציפייה שהיא צריכה לעמוד בה, והיא מאותת לך שהיא אינה מעוניינת בסוג כזה של קשר.
    בברכה,
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו