מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחירת גןאפרת05/08/2008
בני בן השלוש נמצא שנה בגן שבו יש גם שכבה לבתי התינוקת בת השנה. רציתי להעביר אותו גן השנה מכיוון שהרבה עזבו את הגן עקב מעבר דירה, קבוצתו קטנה מאד ונותרו רק שלושה חברים בגילו ועשרה ילדים קטנים ממנו בשנה. רקע על אופיו של הילד: מופנם, רגיש, מפותח מאד בתקשורת ובמוטוריקה עדינה, לעומת זאת, יש איחור במוטוריקה גסה ,אמור להתחיל טיפולים במכון להתפתחות הילד בספטמבר ( קושי בעליית מדרגות וריצה מגושמת) קיים צורך לחיזוק שרירי ידיים ורגליים עקב גמישות יתר. הגננת בגן הנוכחי די טובה, עובדה שהתפתח יפה, אך אני לא מאמינה שהיא תעשה הפרדה רבה במהלך היום בגן בפעילויות ולדעתי חשובה האינטראקציה עם ילדים בגיל שלו. כשאני איתו, הוא לפעמים מחקה ילדים קטנים בגן בדיבור ובהתנהגות וכשאני שואלת אותו למה הוא עושה כך, הוא אומר לי מי עושה כך בגן, בנוסף יש תינוקת בת שנה בבית, וזה מטריד אותי שאין לו מקור לדוגמא והוא יכול להיות תינוקי. כמו כן, נאמר לי מהרבה גננים/ות שילד בגילו צריך הרבה חברים בקבוצה בני גילו. יום אחד חבר לא רצה לשחק איתו והוא חזר הביתה ואמר שהיה לו משעמם בגן, האם ייתכן שהוא התכוון לכך? מצאתי גן ליד הבית, לא התלהבתי אבל בסדר, בקבוצה יש שמונה ילדים בני שלוש ומעלה, הגננת בעלת מבטא דרום אמריקאי ובעלת שגיאות קלות בעברית. רציתי לדעת: האם יש השפעה שלילית בגלל המבטא של גננת? האם כדאי לרשום אותו לגן פרטי חדש? מכיוון שלא מומלץ להעביר מדי שנה גן ובשנה לאחר מכן ארצה להעבירו לעירוני לטרום חובה. במקביל לחיפוש גן, נרשמתי לגן עירוני טוב ליד ביתי כדי להימנע מהמעברים בין הגנים מדי שנה. אני ברשימת המתנה לכשיתפנה מקום במידה ומישהו יבטל, האם עדיף? הבנתי שיש בגן עירוני 36 ילדים, השאלה איך זה ישפיע על בני, האם יכול להיגרם לו נזק רגשי כי אינו מכיר כלל ילדים שיהיו בגן העירוני?(גם בגן הפרטי הוא לא מכיר אף אחד). אשמח לתגובה, תודה רבה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן לילד-המשך,שכחתי לציין
אפרת05/08/2008לא ציינתי, בינתיים אני מגדלת את בתי בבית, היא עדיין לא בגן הנוכחי. על פי אבחון במכון להתפתחות הילד וגם על סמך דעתי: הילד מאד חברותי, הוא לא מתקשה לתקשר עם אנשים וילדים חדשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת גן
מיכל שמש06/08/2008אפשרת שלום,
ההתלבטויות לגבי בחירת גן הן אכן מייסרות, ואף פעם אנחנו לא מוצאים אפשרות אידיאלית ונטולת חסרונות. אתן לך כמה נקודות ציון כלליות, שיסייעו לך בהחלטה:
א. אם אין הפרדה בקבוצות ודאי שלא רצוי שילד בן שלוש ישהה עם בני שנה.
ב. מבטא של גננת לא פוגע מאוד בילדים.
ג. ילד ללא בעיות הסתגלות מיוחדות בגן שלו יכול להסתגל ללא קושי לקבוצה חדשה, וגם אם יש הכרח להעבירו כל שנה.
ד. התקן בגני עריה אכן גדול למדי, אך היתרון הוא שיש פיקוח. הכל תלוי בגננת הספציפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לגבי
אפרת06/08/2008האם יש צורך שתהיה קבוצה לבני גילו יותר משלושה ילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)