קללות ואלימות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קללות ואלימות
    ענת
    07/08/2008

שלום לכן. יש לי 3 ילדים, בנות 8.5 ו- 6 ובן 2.5. שתי הבנות מאוד אוהבות אחת את השנייה, אבל מדי פעם הן גם רבות כמו כל אחיות. אני משתדלת מאוד לא לנקוט עמדה ולא להיכנס באמצע מאחר וכמה דקות לאחר מכן הן משלימות ואח"כ שוב רבות. בזמן האחרון הן גם מקללות אחת את השנייה בקללות גסות כמו "זונה" ו- "בת זונה". הן יודעות שאסור להגיד את המילים הללו, ובעצם אני לא מרשה לקלל אבל המילים הללו ממש מטרידות ומפריעות לי, אני חושבת שהן עושות לי בכוונה כשהן אומרות אותן כי אני לא מרשה להגיד את המילים האלה, והן גם טורחות לבוא לספר לי כשאחת מהן אמרה לשנייה, אם במקרה לא הייתי באיזור ולא שמעתי. מה אני עושה? אני צריכה להגיב? דבר נוסף לגבי אלימות, הן גם מרביצות אחת לשנייה (לפעמים) גם שם אני לא מתערבת בד"כ. מתי כן, כאשר הגדולה חובטת בקטנה או צובטת אותה בלי סיבה נראית לעין, אלא סתם "בטעות" כמו שהיא נוהגת להגיד, מה אני עושה עם זה? איך להגיב? מה אני עושה כשזה קורה מחוץ לבית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קללות ואלימות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריב אחים

מיכל שמש
    10/08/2008

ענת שלום, אני קוראת מדברייך שאת מבינה שהן אוהבות אחת את השניה, ומדי פעם רבות "כמו כל אחיות", ואכן ככל שתמעיטי להתערב ייטב. כדאי לקבוע כללים חד משמעיים לגבי קללות ואלימות, ולאכוף אותם. כדי שהדבר לא יהפוך כר למניפולציה לא הייתי מעודדת "הלשנות", אלא מוקיעה באופן חד משמעי קללות (אם זה מפריע לך) או אלימות פיזית, שאת עדה לה ישירות. ניתן לת חיזוק חיובי מילולי על מריבה שהתנהלה באופן תרבותי ללא אלימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קללות ואלימות

ענת
    13/08/2008

עדיין לא הבנתי, מה את מציעה שאעשה ברגע שאני שומעת אותן מקללות אחת את השניה? האם להתערב? זה מאוד צורם לי, ואני גם לא רוצה שבני ייקלוט את הקללות וברגע "המתאים" ישחיל אחת שכזו כלפי או כלפי מישהו אחר. תודה, ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קללות ואלימות- המשך

מיכל שמש
    13/08/2008

אם הנושא של הקללות הוא בנפשך, יש ליזום שיחה על כך בבית (בשעת רגיעה- לא בתוך הריב) ולהציב כללים ברורים. ניתן לנסח על דרך החיוב, ולחשוב יחד על "מילים של כעס" שמותר להגיד. ניתן להציע חיזוק בסוף מריבה שחלפה ללא קללות. ניתן גם להחליט שברגע שאומרים מילה לא יפה (שאת שמעת אותה ישירות, לא מדיווח) את מפרידה פיזית בין הילדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו