רישום ילדי לטרום חובה - דחוף!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רישום ילדי לטרום חובה - דחוף!
    אמא של .....
    08/08/2008

שלום, בני היה עד גיל שנתיים וחצי עם מטפלת ולאחר מכן נרשם לגן פרטי, בגן הייתה קבוצה גדולה של ילדים בוגרים עד גיל 4.5 שאיתם בעיקר בני התחבר. מסתבר שרוב החברים (גם אלה שבני גילו ) עוזבים את הגן השנה וככל הנראה בספטממבר תשאר קבוצה של כ 5-6 ילדים (כולל בני) שהגילאים בה 2-3.7 שנים כאשר בני הגדול ביותר. מה שמפריע גם שבני לא אוהב מכלל לשון בגן. בכל יום נשאלת השאלה האם ישנים בגן ואז מתחילה הבעיה .... היום הבנתי ששוחחו עם הילדים בגן ונקבו בשמות הילדים שעוברים לגן עיריה ואמרו לבני שהוא נשאר בגן . בני לא מוכן להשאר בגן למרות שאני מסבירה לו את היתרונות מבחינתו הוא ישאר לבד. כיום כשבני מגיע לגן בבוקר מפריע לו מאוד שהוא עם הצעירים שמקדימים יחד איתו ובמקרים רביםפ אני נאלצת להשאר איתו עד שהבוגרים מגיעים. מאחר ורק לאחרונה רשמתי לגן עירוני , אין מקום בגן המועדף עליי, יש גן רחוק ואחד קרוב יחסית שאינני מכירה ממש. אני מתלבטת האם להשאירו בגן הפרטי למרות רצונו או לרשום אותו לגן עירוני טרום חובה ובשנה הבאה להעבירו לגן שאני מעוננינת שבני יהיה בו. בני ילד רגיש ויחד עם זאת חברותי. אודה מאוד על קבלת תשובה בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בחירת גן

מיכל שמש
    10/08/2008

לאמא הדואגת, הדילמה שלך מובנת ואינה פשוטה. לצערי לא אוכל לתת לך עיצה חד משמעית, אלא רק להסב את תשומת ליבך לכך שההחלטה לגבי גן אינה יכולה להיות בשום אופן החלטה של הילד! השימוש במשפט "בני אינו מסכים" משמעו לשים את הילד במקום מסוכן עבורו, בו הוא כביכול מקבל החלטה, הנמאת בבירור מעבר ליכולת השיקול שלו. כל החלטה שתהיי שלמה איתה תתקבל על ידי הילד, ואם יהיה לו קושי מסיום, יזכה לקבלת תמיכה מכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו