מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץלילך24/06/2007
בני בן 6 סיים השנה גן חובה ועולה לכיתה א'
לא עצמאי לחלוטין הוא חושש שמא לפתע אני אנטוש אותו , תמיד מחפש להיות בקרבתי , מעדיף להשאר בבית ולא ללכת לחברים אחה"צ, ואם הוא כבר הולך הוא דואג לדעת שאני בבית ושאני לא הולכת לשום מקום ואף מתקשר לוודא זאת . יש לציין כי סבתו טיפלה בו עד גיל שנתיים ואחר כך הלך לגן וסבל מבעיות הסתגלות למשך חודשים ימים.
ניתן להגדיר אותו כילד לחוץ מאד מאד , מפחד ממקומות חדשים, בכדי שיהיה לו טוב ושהוא ירגיש בנוח הוא חייב להכיר את המקום בו הוא נמצא או לאן הוא הולך . (בגן הוא לא מתנהג כך)
יש לי ילד נוסף בן שנתים וחצי וחלה רגרסיה בהתנהגות של הגדול מקנאה
הוא מציק לו לעיתים קרובות .
י ש לציין כי הוא ילד מאד חכם ואוהב לשחק עם ילדים גדולים ממנו.
איך מחזירים לו את הביטחון בכדי שיוכל לתפקד טוב יותר , איך עוזרים לו ?
נואשת מחכה לתשובה מיידית
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מופנם
שרון באומל24/06/2007שלום לילך.
יש ילדים שנולדים עם טמפרמנט סוער, מוכנים לכבוש את העולם. יש ילדים שנולדים מופנמים יותר, ולוקח להם זמן רב יותר להסתגל. זה בסדר. הייתי אומרת לבנך משהו בנוסח: "שמתי לב שכשאתה נמצא במקום חדש אתה מעט חושש ולא כ"כ יודע מה לעשות. זה בסדר. אולי אתה רוצה שנחשוב ביחד איך מתרגלים למקום חדש/מה אתה חושב שיכול לעזור לך להתרגל טוב יותר למקום חדש?". אפשר לכתוב ביחד סיפור על ילד שעולה לכיתה א' ועוד לא מכיר את הכיתה, ולא את המורה וגם חלק מהילדים יהיו לו זרים, ואיך לאט לאט המקום יהפוך מוכר יותר.
בקשר לאחיו הקטן: תגובה טבעית. גם פה כדאי לדבר עימו על התסכול שבהתחלקות עם אח צעיר בכם, בצעצועים, בזמן, במשאבים וכו'.
אם את חשה שהלחץ של בנך לא אדפטיבי, אולי כדאי לפנות לאיש מקצוע, על מנת שיראה את הילד ויציע לכם דרכים מתאימות להעלאת הבטחון העצמי ופיתוח יכולת הסתגלות טובה יותר. זה יכול להועיל רבות יחד עם ההסתגלות לכיתה א'.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)