מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעוט שובב וסקרןהילי11/08/2008
שלום אני אמא לפעוט בן שנה ותשעה חודשים ילד מתוק אבל מאוד סקרן ומאוד שובב. במסגרת הגן אני מקבלת מחמאות שהוא מקסים, מקשיב ועושה מה שאומרים לו לעומת זאת בבית הילד פשוט מצפצף עלינו, מעניין ומסקרן אותו כל דבר הוא רוצה לגעת בכול ולבדוק כיצד דברים עובדים יש לו צעצועים אך הוא לא ממש מתעניין בהם. חשבתי אולי הצעצועים משעממים אותו וניסיתי לתת לו משחקים קצת מתקדמים לגילו אך גם זה לא עוזר מאוד מעניין אותו הדברים שלנו כמו מכשירים חשמליים או אפילו סירים וכפות אז הוא משתמש בקוביות שלו כאוכל דמיוני יש לי גם בעיה כשאני במקוצות ציבוריים או אפילו סתם ברחוב הוא רץ לכיוון שמעניין אותו ולא ממש אכפת לו אם אני נמצאת בסביבה או לא הוא מסכים לשבת בעגלה אבל רק לזמן קצר מיד כשהוא רואה משהו שמוצא חן בעיניו הוא מנסה להשתחרר או בוכה וצורח בגן כמו שאמרתי הוא ילד מקסים אוסף צעצועים כשאומרים לו יושב ומסיים את האוכל ואף דורש תוספת מה אני לא עושה נכון???????? אני במצוקה תודה אילנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאילנית
עירית חגי13/08/2008שלום רב
י לך ילד סקרן ושובב וכנראה גם אנרגטי.וגם נבון - לראיה הוא הצליח להפנים את הנומות בגן ולהתנהג ם כמצופה ובבית הוא מרגיש שמותר לו יותר . וזה בסדר וצפוי . אני מציעהלא להיכנס ליותרמייד עימותים כי ילדים בגיל הזה ( ובכלל ) נוטים לעשות "דווקא " ולעשות את ההיפך ממה שמבקשים מהם.החליטי מהם הקווים האדומים והשתדלי להיות עקבית בקשר אליהם.הציבי גבולות בצורה רגוע. אל תדברי יותר מידי ואל תטיפי. זה לא עובד בגיל הזה ולמעשה באף גיל. אך בטח לא אצל הקטנים. הם מבינים דרך הגוף והחושים. אם את לא מרשה משהו פשוט תקחי אותו פיסית . אמרי משפט אחד קצר וברור - לא בכעס -ופעלי.( כמו למשל "לא רצים לכביש" ופשוט קחי אותו משם) רצוי מאוד לחזק כל הזמן , אבל ממש הרבה - על התנהגות רצויה ( איזה יופי את ה משחק , צובע, אוכל וכו- לא איזה ילד טוב אתה - זה כללי מידי )ואל תראי לו שאת מתעצבנת מהתנהגות לא רצויה כי תתפלאי - זה פועל כחיזוק ( של ההתנהגות הלא רצוייה )
באשר להעדפות של במשחקים. תני לו שישחק בסירים - לה לא ? ותקני לו כל מיני "דמויי מכשירי חשמל" עם כפתורים שש בחנויות ( זה לא בהכרח חייב להיות משהו יקר) ושישחק בכיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)