מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר עם סבתאנירה11/08/2008
שלום רב, הוריי התגרשו לפני כ15 שנה והקשר עם אימי נותק,למעלה מ10 שנים היות והיחס כלפינו הילדים מצידה היה מכוער ופוגע, בעקבות לילדת ביתי היא חידשה את הקשר ורוצה להינות "מהסבתאות" ביתי בת 4.5 והיות והיא הטרידה ואיימה איומים כמו שתגיע לגן לראות את הנכדה,אנחנו נאלצים להפגש איתה אחת לכמה חודשים להראות את הילדה,הבנו שעדיף קשר קורקטי מאשר סיטואציות לא נעימות, עד עתה לא ציינתי בפני ביתי שזו סבתא שלה, אמא שלי, אך ביתי גדלה ומאוד פיקחית ונבונה ומתחילה לשאול שאלות, שאלתי היא: מה אני אמורה להסביר לילדה בגיל כזה? מבלי שיהיו לה חרדות ופחדים, בפגישות איתה אני לא טיבעית ,מתוחה וקורקטית, אני אפילו לא מסוגלת לקרוא לה אמא, בפגישה האחרונה היא הרעיפה על ביתי מתנות וממתקים ולא הפסיקה באופן אובססיבי לציין שהיא סבתא שלה, מבחינת ביתי ,חמותי היא הסבתא..מה אני אמורה להסביר לילדה בגיל כזה שיש לה סבתא ביולוגית ותו לא מבלי שתיפגע נשמתה הרכה ,,היות ואנו אמורים להפגש איתה בקרוב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנירה
עירית חגי13/08/2008שלום רב
וואו...לא פשוט. תראי זאת סבתא שלה. והסבתא רוצה קשר איתה .אני לא הייתי מנסה למנוע את זה וגם לאהייתי מערבת את הילדה בקשר בינך לבין אמך.תשתדלי כמה שפחות להתערב ולהישאר בחוץ -אבל כן להשגיח. אם הילדה שואלת שאלות תעני לה בכנות אבל אל תערבי אותה יותר מידי . תהיי אמיתית את יוכלה להגיד לה את וסבתא לא כל כך מסתדרות ולפעמים רבות , או שלא הייתן בקשר כמה זמן - אבל ממש לא כדאי להכפיש את הסבתא ולהכנס לפרטים. תני הזדמנות גם לסבתא וגם לילדה להינות אחת עם השניה . מי יודע אולי מערכת היחסים ביניהן תהיה שונה . בעתיד כשהילדה תגדל תוכלי לשתף אותה מעט יותר - אך גם אז עם גבולות ובלי להכפיש . תנסי לעשות הפרדה בין מערכת היחסים שלך עם אמך ושל אימך עם הילדה. אני יודעת שזה קשה, אך ניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)