מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בת 8 , לא מוכנה לישון בשום מקום ,אמא17/08/2008
זה החל לפני שנתיים , היא לא מוכנה לישון יותר אצל סבא וסבתא, זה כולל יללות , טלפון באמצע הלילה הכול נאמר בטרגיות " אני לא יכולה לישון בלי החיבוק של אמא ואבא " , סבא וסבתא נשברים , ובסוף מחזירים אותה. היא נכדה יחידה ומורעפת בנתינה אין סופית , היא אוהבת אותם מאוד וקשורה אליהם ביום יום, אין סבא וסבתא נוספים בשטח , רק הם . ברור לכולנו שאלו מניפולציות כי היא באמת אוהבת לישון בבית , גם אצל חברות היא לא מוכנה , אבל מה עושים ? מאז אי אפשר לנסוע לסופ"ש לבד , לא חו"ל , אי אפשר למעשה להפרד ממנה . היא יודעת שזה לא בסדר, והיא מפסידה מכך המון, אין לה בעיה לשהות שם שעות,אבל בלילה היא רוצה את המיטה שלה . אני מניחה שהיו פה תגובות של "קרה שם משהו" - לא קרה שם כלום , אילו הם ההורים שלי,גדלתי בבית הזה,זו ילדה שבאה אחרי שנים רבות,והמון השקעה, נכדה יחידה ולכן מוקפת בנתינה אין סופית, ומכאן היא הבינה את הכוח שלה לשימוש מניפולטיבי. כמו כן קיימת בעיה-בגלל התקשורת הכול כך הדוקה יום יומית עם סבא וסבתא- באיזשהו מקום הגבול בין סבא-סבתא מפנקים , למחנכים , קצת היטשטש. דוקא בגלל השעות המרובות . מה נכון בעצם בהתחשב במצב ? אשמח אם תוכלו לעזור לי,ומודה לכול עונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא של בת 8
עירית חגי19/08/2008שלום רב
התובה לשאלה שלך בגוף השאלה. " היא הבינה את הכוח שלה לשימוש מניפולטיבי" אני ממש לא חושבת שקרה שם משהו, אבל אני מניחה שא שאלת את עצמך את השאלנה הזו אחרת לא היית מביאה אותה כאן.
אני חושבת אכן שזו דרך שלה לשלוט על הסביבה. אם מאוד חשוב לכם שתישן אצל סבא וסבתא אז צריך להיות ערוכים לזה. להחליט שלא מוותרים ונישברים ולהיות מוכנים גם ללילה אחד או שניים לבנים. ברגע שהיא תבין שלא מוותרים לה זה יגמר. השאלה אם סבא וסבתא יצליחו לעמוד בזה וגם אם אתם תצליחו.
את אומרת שהיא מפסידה המון מזה שלא נפרדים ממנה.לא ברור לי מה היא מפסידה. על פניו נראה שאתם מפסידים כי אתם לא יכולים לנסוע ולהשאיר אותה באף מקום -והיא רק מרוויחה. וזה לא שאתם משאירים אותה במקום זר שהיא לא מכירה . אתם משאירים אותה בידיים הכי אוהבות ( אוהבות מידי מן הסתם...) אז תחליטו שלא מוותרים ומותר לכם מידי פעם להשאיר אותה ותתחילו בלילה אחד - לא ישר שבוע לחוץ לארץ- ופשוט על תוותרו . סביר להניח שהיא תעשה הרבה מאוד מניפולציות והשאלה אם אתם תהיו מוכנים לעמוד בזה . אבל זו הדרך היחידה . צריך להציב עובדה ולסמוך על סבא וסבתא. אבל קודם לברר טוב טוב שרגשית הם מוכנים לכך ולשאול את עצמכם בכנות מי כאן החוליה החלשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן אנחנו החוליה החלשה ....
אמא20/08/2008ראשית תודה לך על ההתיחסות , ואני אכן לוקחת אותה לתשומת ליבי. אכן נראה כי אנחנו בשיתוף סבא-סבתא , החוליה החלשה . לגבי ההפסד שלה - הכוונה היא שבמקום שתישן אצלהם ונחסוך בתשלום ביביסיטר- אנחנו נאלצים לשלם ליביבסיטר, ומודיעים לה שזה על חשבון הבילויים והתענוגות שלה, והיא מוכנה לוותר עליהם , אין לה בעיה שסבא-סבתא יבואו לשמור עליה אצלנו בבית, רק שהיא לא אוהבת לישון במיטה אחרת ...מה גם שאצלהם יש לה חדר משלה, הכולל את כול צרכיה . שוב תודה על ההתיחסות , וכן...אנחנו נתחיל לקבוע עובדות חדות בנושא . אני מבינה שאין בריירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)