מה לעשות עם הצעקות?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות עם הצעקות?
    שרית
    18/08/2008

שלום! יש לי ילד בן שנתיים ושבע, פעיל, נמרץ ומלא חיים. בזמן האחרון (שבועיים אחרונים) הוא מתחיל בהתקפי זעם אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה, הוא פונה לעיתים בצורה תוקפנית אליי ואל אביו שהוא רוצה משהו או אם מבקשים ממנו בקשה כלשהי לדג' הייתי איתו בקיבצובה ואמרתי לו ממש די בהתחלה " בוא נלך להביא את הבקבוק לשתות" הוא לא רצה התחיל להתעצבן לבכות לצרוח,איימתי עליו שאנחנו נלך הביתה השארתי אותו בוכה והתקדמתי קצת , הבעיה שמרוב שהוא התעצבן הוא קיבל מכה מהשכיבה על הריצפה והראש נחבט ניגשתי אליו וכבר הייתי מיואשת באיזשלב חברה שהיית איתי הציעה ארטיק לילדים ולאט נרגעו העיניינים. שום דבר לא הרגיע אותו במשך כ-10 דק'. השאלה אם זה היה נכון כדי להרגיע אותו? ואם לא מה הייתי יכולה לעשות? ובכלל אני די מתוסכלת מה כדי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות עם הצעקות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשרית

עירית חגי
    19/08/2008

שלום רב

הבן שלך נמצא בדיוק בשלב של התקפי הזעם והמרד של גיל שנתיים -שלוש. לא צריך להכנע לו במצבים כאלה ובטח לא לתת לו ארטיק ,כי אז הוא ידע שזו הדרך להשיג דברים וזה רק יגביר את התקפי הזעם ואת הניסיון שלו לשלוט עליכם דרכם.
    כשהוא בהתקף זעם צריך להרחיק אותו מהמקום - ואם זה בבית להיכנס איתו לחדר , במידת האפשר ,לחבק אותו או להיות על ידו ולמנוע ממנו לפגוע בעצמו ובסביבה ( רצוי אם ניתן לחבק "חיבוק דוב" או לעשות מה שנקרא "הולדינג " ) לא צריך לדבר יותר מידי, לא לאיים ולא לשחד. פשוט להישאר איתו עד שנרגע - ולא להיכנע ולתת לו את מה שבגללו התחיל התקף הזעם.גם לא לכעוס עליו בגלל התקף הזעם. להיות שם בשבילו רגועי ן עד כמה שאפשר עד שההתקף יעבר- בלי להיכנע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת מה לעשות עם הצעקות?

שרית
    21/08/2008

היי, קודם תודה רבה לך על התשובה, השאלה הנוספת מדוע לחבק במקרה של אי הסכמה? הרי כך אני נותנת לגיטמציה שאני חלשה והוא שולט. דבר נוסף במקרה של התקף הוא לא ירצה חיבוק כפי שאני מכירה אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

עירית חגי
    22/08/2008

שלום רב
    לגבי החיבוק - המטרה שלו זה להכיל , לרסן ולמנוע מהילד לפגוע בעצמו ובסביבה - לזרוק חפצים להרביץ וכו ( את יכולה לקרא עוד על החיבוק הזה בספר של חיים עומר " שיקום הסמכות ההורית " בפרק הראשון או בספר שלי " ילד שלי מיוחד "בפרק הראשון והרביעי ) המטרה היא לא לבטא אהבה באותו רגע ולכן זה לא רלוונטי אם הוא רוצה או לא רוצה חיבוק. אם הוא ממשיך להתפרע ובעיקר מזיק לעצמו לכם או לרכוש -חייבים להחזיק אותו. לגבי צעקות - פשוט להתעלם . אבל לגמרה. לפתח חרשות סלקטיבית . אבל ממש. לא להראות לו דאת שומעת. ( קודם אפשר להגיד כמה את מבינה שהוא כועס וכו - לגלות הבנה . אחר- כך פשוט להתעלם )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו