מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בוקר טובאממא21/08/2008
אשמח מאוד לקבל עזרה, אני ממש מתוסכלת. יש לי בן (יחיד) בן 10 +, רגיש, חכם בוגר ואהוב. בתחילת חודש יוני השנה החל להתעורר בלילות. בימים הראשונים קיבלתי בהבנה , הייתי מביאה אותו למטתנו , או לחילופין יושבת לידו עד שנרדם וכדו'. לאחר שלא עזר, ניסיתי להבין ממנו באם משהו עבר עליו , קרה לו, הוא לחוץ ממשהו. ולא, הוא טען שהכל בסדר, שבמידה והיה משהו הוא היה מספר לי משום שהוא לא אוהב לשמור בבטן ומשום שהוא גם נוהג לספר לי הכל... לאחר כשבועיים לערך פלוס מינוס העניין עבר ושייכתי זאת לכל מיני דברים שכנראה עוברים עליו אולי בביה"ס אולי פחדים מסויימים טבעיים וכדו'. לפני כשבועיים בערך שוב התכשיט התחיל להתעורר. חייבת לציין שכשהוא מתעורר אז הוא קורא לי, אני מגיעה , ואז הוא נכנס לאיזה מן פחד שהבית שקט, (הוא אוהב להרדם כשהטלויזיות בבית פועלות, הוא לא אוהב להרדם בשקט מוחלט) ושאנחנו כבר ישנים וכו'. הוא יכול להרגע, להרדם, ולאחר כמה זמן לבדוק שוב האם אני ערה או שהלכתי כבר לישון. לאחר שבועיים כבר סבלונתי פוקעת ואתמול כבר לא יכולתי יותר (גם מרוב תסכול וגם מרוב עייפות מוחסר שינה רצופה) וממש שלחתי אותו לחדרו בבכי. לפני מס' ימים עשיתי לו אפילו טבלה שקבענו שבמידה והוא ישן שבוע ימים בלילה רצוף ולא יעיר אותי הוא יקבל איזה שהוא משחק שהוא מאוד מבקש כבר כמה זמן... פרט ליום הראשון שבאמת הוא לא קרא לי , מסתבר שגם זה לא עוזר... כמובן שלבסוף הוא נרדם עד הבוקר ומשלים את השעות (הוא בחופש) כך שאין בעית חוסר שינה. הוא הולך אומנם לישון מאוחר יחסית (23:00 , 23:30) אבל ישן כפי שציינתי 9 שעות בלילה.. השאלה שלי היא או יותר נכון בקשה האם יש לכן טיפים בשבילנו איך אנו צולחים את התקופות האלו עבור שנינו..? מצד אחד אני מרגישה חוסר אונים שאין אני יכולה לעזור לו להתגבר על העניין (והוא מאוד רוצה!) ומצד שני התסכול שלי של חוסר שינה רצופה ומן פחד שלי שאולי הוא יותר מידי קשור אלי (לא אולי , בטוח) ומכניס אותי ללחץ.... אשמח לשמוע תגובות תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
אממא21/08/2008אני חייבת לציין שהילד ביום יום הוא ילד מאושר / שמח/ שר/ רוקד... אין שינוי במצב רוחו ... הוא ילד מאוד עצמאי, נשאר בבית לבד ביום , כשיש בי"ס הוא חוזר לבד , מחמם את האוכל לבד וכו'.. אין בעיות כאלו ביום יום. הבעיות מתחילות רק בלילה כשהוא מתעורר, כשהוא הולך לישון אין שום בעיה, הוא נרדם והכל בסדר... היה לי חשוב מאוד לציין... תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע דילגו על ההודעה שלי...?
אממא24/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכירה את זה
ליטל21/08/2008הבת שלי בת 4.5 . גם בחופש הגדול וגם בימים רגילים של גן, לא משנה מתי היא קמה-06:00 או 09:00 היא הולכת לישון בשעה 23:00 בלילה.היא לא ישנה צהריים בכלל. ביומיים האחרונים אני מנסה להרגילה לשכב לישון בשעה 21:00 -לא הולך, זה נמשך עד השעה 23:00 . היא פשוט לא עייפה.היא עדיין רוצה לשחק, להשתולל. אני מאפשרת לה לראות סרט DVD במחשב, קצר בדרך כלל ואני רואה איתה יחד ולפעמים היא רואה לבד.אני חוזרת , מכבה את הסרט אומרת "לילה טוב" עם נשיקה, מכבה אור וסוגרת דלת. ישר נשמעים צעקות של "אמא,אמא" , "אני מתגעגע אלייך", "כואב לי כל הגוף", מגרד לי פה ושם..וכל מיני כאלה בדיקות תשומת לב. אני כמעט תמיד חוזרת אליה.אני לא יכולה להשאירה בוכה בחדר , לא משנה מאיזו סיבה. אני חוזרת אליה, מנסה לעודד אותה לספר לי אם היא עצובה כי הרי כל הבקשות לתשומת לב דווקא בלילה נובעות ממצוקה רגשית זו או אחרת שילד בגיל 5 עדיין אינו מסוגל לבטא אותה במילים. זו כמעט תמיד אותה סיבה-מגרד,כואב,געגועים . אז אני שוב נשארת כמה דקות, יוצאת אחרי נשיקות רבות וחוזר חלילה...ובשעה 23:00 ואפילו 23:30 אני כבר עייפה. אני עובדת 10 שעות ביום עד השעה 18:00 , אני חוזרת ומהווה עבורה צוות בידור-מאד מאד חשוב לי זמן האיכות איתה (אני גרושה, אביה רואה אותה אחת ל-3 חודשים-לפי רצונו-לא לפי הסכם). אז אני גם אודה לעצה לבבית מהאימהות בעלות הנסיון הרב, המשך יום נעים, ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
מיכל שמש24/08/2008לא ציינת האם את מגדלת את הילד לבד. בכל מקרה, יש צורך בשיחה פנים אל פנים על מנת להבין את המערך המשפחתי ולנסות לזהות מקור לחרדות של הילד, על מנת לסייע לשניכם. אנא פני לייעוץ אצל פסיכולוג ילדים באזור מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)