פחד מוגזם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מוגזם
    נורית
    23/08/2008

שלום רב מקווה שהגעתי למקום הנכון, אני אמא ל 2 ( בקרוב 3 בע"ה ) וכרגע אני ממש חסרת אונים בנוגע לבני הקטן בן ה8. לפני בערך כשנה וחצי החל בני לפחד מכל מני דברים שהיו נראים לי נורמאלים לחלוטין לילד בגילו. לדוגמה: פחד מעט מהחושך אז הדלקנו אור במזדרון ליד החדר. היום הפחד שלו יוצא לגמרי משליטה ונראה לי ממש לא נורמאלי, במקום לפחות זה רק מתגבר. הוא לא נכנס לשרותים ללא ליווי של אח שלו הגדול ממנו בשנה. ובכלל לשום מקום אחר בבית שאין בו אנשים. היום אור במזדרון ממש לא עוזר, אז הוא הולך לישון עם אור בחדר למרות שהאח הבכור שלו ישן איתו. וגם אז הוא מפחד ( ואבוי אם חלילה אחיו ירדם קודם כי אז הוא ירגיש לבד ) יש לו פחד מקולות גבוהים כגון מוזיקה חזקה וכד', בקיצור נראה שהוא מפחד מהכל. ניסיתי זמן רב מאוד להבין ממה נובע הפחד וגיליתי לאחרונה שהוא חולם חלומות נוראיים בקשר לאנשים שהוא אוהב. חלום על אבא שלו נפגע, אח שלו שנופל מהחלון, לאמא יוצא דם מהפה חלומות על סבא וסבתא. האמת היא שזה ממש הבהיל אותי, וכמובן שלכך נוספים חלומות על מפלצות וכאלה... יש לציין שבני גם די שונה בכל הקשור לתקשורת, הוא ילד מלא אהבה ונתינה אך רק לאנשים אותם הוא בוחר לאהוב. הוא לא מתקשר עם אנשים זרים או אנשים שלא אהובים עליו ( גם מהמשפחה ) והביטחון העצמי שלו ממש לא בשמים, הוא כל הזמן בתחושה של " אני לא מסוגל" למרות כל העידוד שהוא מקבל מאיתנו ( והרבה ) בבית הספר עם החברים הוא הילד הכי מקובל בכתה ופתוח עם כולם ( להפתעתי ) כרגע, אני מחפשת איזושהי הכוונה, לאן לפנות, מה לעשות, מה לא בסדר? אשמח לקבל תגובה בהקדם ע"מ לעזור לו בהקדם. תודה מראש, נורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוגזם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה דילגו עלי?

נורית
    25/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנורית

עירית חגי
    25/08/2008

שלום רב

במקרה הזה נראה לי כי עדיף שתפני לעזרה מקצועית במקום מגוריך. החרדות של הילד אכן מוגזמות ופוגעות בהתנהלות שלו ,נראה כי הוא מאוד סובל מהחלומות לו ונראה כי קיימת גם בעיה של ביטחון עצמי ודימוי עצמי. לא ברור לי ולא ניתן להתחקות אחר הגורמים בפורום זה. יש אפשרות לפנות דרך פסיכולוגים בקופת החולים , הירות הפסיכולוגי או פסיכולוגים פרטיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו