מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה.גילי.26/06/2007
שלום.
אני מורה לילד בכיתה א'.
מדובר בילד סקרן אינטיליגנט מאוד,בוגר,חברותי,בעל אופי מניהגותי,בעל אינליגנציה ריגשית ברמה גבוהה ומוצלח מכל הבחינות.
עד כאן הכל טוב ויפה..
כלפי חוץ הוריו נראים תומכים,משכילים ומעודדים מאוד.
בחודש האחרון החלה אצלו תופעה מדאיגה ומביכה:
הוא לא שולט על מתן השתן ובמשך היום בביה"ס מרטיב את מכנסיו.
כמובן שבעקבות הריח שנודף ממנו יש ילדים שמקניטים,אך עדיין נשארו לו חברים.
בכל אופן הוא מסתובב חסר מנוחה,מתוח עצבני ממומר ומתוסכל, לעיתים עם דמעות בעיניו.
טוען כל הזמן שילדים מציקים לו בזמן שהוא נהפך למציקן ולמטרד גם עבורי בהתנהגותו המשונה.
קשה שלא להבחין בשינוי החד שחל בו ולהסיק שמשהו עובר עליו.
אני מעמידה אותו במקומו כשהוא פורק עול אך גם מרחמת ורוצה לתמוך ולעזור.
שאלתי: כתוצאה ממה נגרמת הרטבה אצל ילדים בשעות היום?
כיצד אפשר לשאול אותו באופן זהיר למה הוא זקוק?
והאם יש לכם טיפ חכם להתודד עם הבעיה?
תודה מראש,
עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה מעמיתה למקצוע
מורה27/06/2007היי עדי, אני כותבת אלייך כמורה לכיתה א' אבל של החינוך המיוחד.
אני במקומך הייתי מתייעצת עם יועצת ביה"ס והפסיכולוגית ביה"ס שלהן נסיון רב יותר ון יודעות איך לדבר עם הורים בסיטואציות שונות שההורים לא יאהבו את התערבות המחנכת.
מכיוון שהשנה מסתיימת אין ביכולתך לעשות הרבה,אם המצב ימשך בשנה הבאה חשבי על הפנייה לתראפיה דרך תראפיסטיות של המת"יאות הפועלות בביה"ס או בהתפתחות הילד.
מקווה שעזרתי במעט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבה בכיתה
שרון באומל27/06/2007שלום עדי.
הרטבה עשוייה להיגרם הן מגורמים רגשיים והן מגורמים ביולוגיים. אני מציעה לפנות להורים ולספר להם את הקורה את בנם, ולשאול אותם איך הם מבינים זאת. כדאי קודם כל לשלול גורמים רפואיים כגון דלקות בשלפוחית השתן או כל סיבה רפואית אחרת. אם הסיבה להרטבה נעוצה בגורמים רגשיים, ואני מאמינה שיהיה רמז לכך בשיחה עם ההורים, כדאי מאוד להפנות אותם לייעוץ, גם דרך ביה"ס או באופן פרטי.
אני לא מציעה לדחות את העניין, כי יש לו השלכות רבות, ולהפנות אותם מייד לבדיקות וייעוץ.
נעים לשמוע על מורה כ"כ אכפתית.
בהצלחה.
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)