שינוי בהתנהגות ובעיות אכילה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי בהתנהגות ובעיות אכילה
    ליטל
    25/08/2008

שלום, בני בן 4 ויש לו אחות תינוקת בת 4 וחצי חודשים אותה הוא מאוד אוהב. בתחילת חודש אוגוסט בני יצא לחופש מגן העיריה ומאז חל שינוי מהותי בהתנהגותו. הוא מדבר לא יפה " אני מחליט בבית הזה, אתם חוצפנים, לא תגידו לי מה לעשות!!!" כשלנ"ל התלווה גם כמה פעמים צביטות ,נשיכות והרמת ידיים שלו כלפיי וכלפי בעלי. בנוסף לכך יש לי בעיה רצינית בכל הקשור לאכילה, כבר במהלך השנה העירו לי בגן על כך שלוקח לו יותר זמן לאכול מאשר לשאר ילדי הגן ובנוסף לכך יש להאכילו (ילד בן 4!). לאורך כל השנה ניסיתי לעבוד איתו על זה אך לאחרונה זה רק הולך ומחמיר מאז שהוא בחופש כל ארוחה מתנהלת ממש כקרב בינינו לבינו. הוא יכול להעביר יום שלם בלי לאכול כי הוא לא רוצה . כל פעם הוא מתרץ את זה בסיבות אחרות- אין לי כוח,כואב לי הפה/הרגליים/הראש, או יש לי קקי. הוא יעשה הכל רק על מנת להתחמק מאוכל.אפילו אם אלו ארוחות שהוא עוזר לי להכין בעצמו וממש מתלהב מכך. ברגע שמגיעים לשולחן הוא מתחיל עם הקונצים (לוקח לו שעה לאכול טוסט!) נא עזרו לי מה עליי לעשות כי מאז תחילת החופשה במקום להנות אנחנו מתנהלים כל היום בקרבות מולו!! יש לציין שאנו מקדישים לו המון תשומת לב , מאז שאחותו נולדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לליטל

ד''ר דוד וילנסקי
    25/08/2008

נשמע לי שהבן שלך בקונפליקט בין להיות גדול ("אני מחליט בבית") ובין רצון להיות קטן (תאכילו אותי). הייתי מנסה לא להתרגש יותר מדי מתוקפנות מילולית - אפשר להגיד משהוא כמו "אני מבינה שאתה הייתה רוצה להיות המחליט כל הזמן אבל לפעמים גם אבא ואמא צריכים להחליט." בקשר לאוכל קודם כל הייתי בודק רמות ברזל ו b12בדם. בנוסף הייתי שם לו ממש כפית של כל דבר על הצלחת שלו ורק אם הוא מבקש עוד לתת עוד כמות (שהוא יהיה המחליט). במידה שיבקש להאכיל אותו הייתי עושה את זה בשלב ראשון אבל גם הייתי אומר לו "כשיש תינוקת חדשה בבית לפעמים מתחשק עוד פעם להיות כמו תינוק ושאמא תאכיל אותך" . תעדכני אותנו איך זה עובד. ד"ר דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו