ילד מסרב לאכול באשמתי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד מסרב לאכול באשמתי
    ס
    27/06/2007

ילדי הוא בן 17 חודשים. רגוע חיכן ילד טוב ברוב המובנים חוץ מבעית האכילה מאז שהתחלנו לעבור למוצקים התחילה מלחמה . והיום הוא כמעט לא מכניס כלום לפה חוץ מהדיסה שאני מביאה לו עדין שלוש פעמים ביום כדי שלא יהיה מורעב. הוא מצידו יכול ללכת יום שלם בלי אוכל והוא לא יתלונן לא יבקש אוכל כלום כאילו לא מפריע לו (הוא מאוד אוהב מים למזלי)
    האמת כשאני מסתכלת לאחור אני חושבת שהאשמה היא בי. כשעברנו למוצק הייתי לפעמים מכריחה אותו לאכול גם כשלא רצה והראה סימנים ברורים שהוא לא רוצה יותר לאכול. לדוגמא הוא היה "חייב" לגמור את הגרבר ,הצלחת וכו
    הכל מתוך אמונה שילדים צריכים לאכול כדי לגדול וזה בראי לו לאכול(היום אני יודעת שטעיתי מאוד והייתי צריכה להיות קשובה לסימנים הראשונים של הילד שכלא רוצה לאכול יותר..עשיתי מחקר ..)
    בקיצור כל ענין האוכל נהיה מלחמה היו כמה מקרים שהייתי משכנעת אותו לאכול יותר ולא שמתי לב שהוא כבר יותר משבע ואז זמן קצר לאחר האוכל הוא היא מקיא לי (מקרים ספורים מאוד) אבל כל זה היא טראומתי מאוד בשבילו היום אני יודעת
    מאז שלמדתי על הנושא הפסקתי להכריח אותו אני שמה לפניו צלחת ועוזבת. הבעיה שברגע שאני מזכירה את המילה אוכל הוא מיד מתחיל לבכות ולהתנגד כאילו מדובר בעונש. ואז אני בכל מקרה שמה אותו בכיסא האוכל שלו ומשאירה את הצלחת לפניו (לא מכריחה) לפעמים הוא אוכל קצת לפעמים כלום ולפעמים רק משחק עם האוכל
    אני לא רוצה להתערב יותר ו"לדחוף" אותו לאכול יותר. מצד שני אני לא רוצה שהוא ירעב. ועכשין כבר הזמן להפסיק עם הדיסה אבל בלי הדיסה הוא פשוט יחיה כמעט בלי אוכל. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד מסרב לאכול באשמתי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה

שרון באומל
    27/06/2007

שלום נאווה.
    כפי שכתבת, בתובנה רבה מאוד, הילד שלך מקשר אוכל למשהו שלילי (מלחמה). אפילו שלילי מאוד ולכן לא מוכן להכניס את הדבר השלילי הזה לפיו. אני גם מאוד מבינה את דאגתך.
    הייתי מציעה להתחיל לאכול במקומות אחרים ולא בכיסא האוכל שלו. למשל: לעשות פיקניק בגינה בערב, ללכת לאכול בפיצריה או כל דבר אחר שייתן לו תחושה שאוכל יכול יכול להיות כייף. בנוסף, הייתי משתפת אותו בהכנת האוכל. אני מציעה לשים אותו לידך על השיש, ולתת לו תפקידים קטנים כגון: להוציא את עגבניות השרי מהקופסא, אפשר לנסות לתת לו קולפן וכו'. פעמים רבות, כשילד משתתף בהכנת האוכל, הוא שמח יותר לאכול אותו.
    כמו-כן, הייתי מנסה לכתוב עימו יחד ספר על ילד שלא רוצה לאכול, ואז ביום הראשון הוא אוכל עגבניה אחת, וביום השני שני מלפפונים וכו' - או כל ואריאציה אחרת של סיפור. הילד שלך עדיין אניו נמצא בגיל של משחק סימבולי, לכן אני לא מציעה לשחק את הסיטואציה.
    לקחת בחשבון שזה יהיה תהליך ארוך, ואני מתארת לעצמי שלא ייגרם לו נזק. אולם, אם את חוששת, גשי להתייעץ עם רופא. התהליך של שינוי "ההתניות" דהיינו, אוכל=משהו חיובי הוא תהליך לא קצר.
    שיהיה בהצלחה.
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו