מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בני בן השנתיים וחצי פשוט לא סובל אתshlomit27/08/2008
שלום! בני בן השנתיים וחצי פשוט לא סובל את סבתא שלו! כשהיא מגיעה מתחיל האנטגוניזם. מנסה להרביץ, כועס עליה, לא רוצה שהיא תתקרב אליו רוצה רק את אותי. ניסיתי להיות נוכחת ולהשרות אווירה של בטחון אך הוא ממש מקלל אותה ומנסה להרביץ גורם לה להרגיש בלתי רצויה.היא מצידה נעלבת ו"מפסיקה להיות חברה שלו", מנסה לחנך אותו. אני ניסיתי לשנות את המצב- כלומר אם הרביץ או קילל ביקשתי ממנו לגשת לחדר שלו להרגע קצת כי לא מתנהגים כך לסבתא. כלום לא עבד. ניסיתי לעודד אותם לעשות דברים כיפים יחד בלי שאהיה בסביבה (יצאתי לחדר אחר הסבתא החביבה והצעירה לא אוהבת לרדת לגינות ולמשחקיות). אך הילד ממשיך וחוזר אל אמא, ולא סר למרותה של סבתא הכועסת והנרגנת. עכשיו הסבתא מציעה לקחת אותו לכמה שעות אליה הביתה. הילד כמובן לא רוצה ולי לא בא להכריח אותו (נדמה לי שעדיף משהו הדרגתי בסיטואציה שנוצרה). מה גם שהיא לא ממש עיקבית במחוות שלה, יתכן שהוא ישהה אצלה כמה שעות (מה שכבר קרה) ואז היא תעלם לשבועיים. מה עושים?????בני לא מוכן לקבל את חברתה של סבתו, וכמובן אין בכוונתו לקבל את מרותה...כלום לא עוזר לא בטוב ולא בקשיחות.מה הדרך הטובה לבניית יחסי אמון? שירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם סבתא
מיכל שמש27/08/2008שירן, עולות פה שתי שאלות:
א. למה הילד מתנהג כך אל הסבתא?
ב. מה לעשות?.
לגבי השאלה הראשונה- האם מדובר באימך או בחמותך? מה יחסך ויחס אבי הילד אליה? יתכן שהילד קלט משהו.
לגבי השאלה השניה - נשמע שאת נוהגת נכון, ומנסה לחבב את הסבתא על הילד בהדרגתיות, במקביל להוקעת התנהגות שלילית שלו ישירה כלפיה. יש להסביר לסבתא שהיא לא צריכה להיעלב מילד כה צעיר, אלא לנסות לרכוש את אמונו בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות למיכל שמש - אודה לתיחסותך
shlomit29/08/2008מיכל שלום רב! מדובר בחמותי. אמת - אני לא מחבבת אותה אך אני לגמרי קורקטית איתה ושומרת על מערכת יחסים סימפטית למדי איתה. ללא מריבות וכד'. אנו לא מדברים ליד הילד עליה קשה לי להאמין שהיא קלטה משהו. שנינו מאוד רוצים שיהיה לו קשר עם הסבתא ומאמינים בחשיבות הנושא. העניין הוא ש בני אקטיבי וספורטיבי ומשתעמם מהר מפעילות ביתית...היכיף שלו הוא יותר המרחבים הפתוחים (גינות, משחקיות, הצגות ילדים, הפעלות מוזיקליות, בריכה, ים ועוד). הסבתא מסרבת לצאת "למרחבים" בטענה שחם בחוץ וגם שיש לה בעיה רפואית שמונעת ממנה לנוע במרחב בחופשיות. אז נשארת רק הספה שלנו בבית! רק בבית שלנו (אצלה זה בעייתי כי היא חוששת שישבור משהו) ובבית הוא מטפס על הקירות ולה אין סבלנות להעסיק אותו כי זה דורש המון סבלנות (כפי שציינתי הוא מאוד אקטיבי וחסר קשב וריכוז ומאבד עניין מהר מאוד מאוד בהדבקות, ציור, בצק, פאזלים, ספרים - לא בבית סיפרנו כמו שאומרים). השאלה מה עושים? מצד אחד אני מאוד רוצה שלילד תהיה מערכת יחסים טובה או לפחות נורמטיבית (בלי דחיה מצידו של הילד). מצד שני, הסבתא לא מסוגלת (ריגשית ופיזית) להכיל את הילד ולהתחבר לצרכים ולרצונות שלו. והוא מצידו מגיב בתסכול רב. איך מגשרים בין העולמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים עם סבתא
מיכל שמש29/08/2008שלומית,
גם ילד אנרגטי בן שנתיים וחצי יכול להסתדר עם סבתא שאינה אנרגטית כמוהו, לזמן מסוים. כדאי למצוא דרכים לאפשר להם "יחד", כאשר הילד ימתן התנהגותו לזמן קצוב, ובזמנים אחרים הסבתא תצא איתו למקומות מווזגים וחביבים, בהן מתאפשרת לו תנועה, כמו משחקיה למשל. לא הייתי מזלזלת ביכולתו של הילד להבין מסרים סמויים שלכם, ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)