בעיות בארוחות - זקוקה לעזרה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בארוחות - זקוקה לעזרה
    חן
    29/08/2008

שלום, בני בן 8 והוא בעייתי מאוד בתחום המזון. מהמנות הבשריות הוא אוכל שניצל בלבד. הוא מאוד אוהב ג'אנק כגון שניצלונים ונקניקיות. כאשר אני מבשלת למשפחה אני צריכה תמיד לדאוג שיהיו שניצלים בשבילו. שתי הבנות בגיל 10 ו-3 אוהבות מאוד עוף קבב, שיפודים, לבבות... החלטנו שנאמס לנו להכין לו במיוחד ושמנו לו צלחת עם עוף כמו כולם. הבעיה שכאן בעלי ואני לא תמימי דעים. שנינו התחלנו בקשיחות ואמרנו לו שהוא חייב לאכול את העוף. אני חשבתי לא לתת לו לאכול כלום עד ארוחת הערב, אם הוא לא אוכל את העוף ובעלי רצה לא לתת לו לאכול כלום עד שהוא אוכל את העוף.(גם אם זה יהיה כמה ימים). מכיוון שבעלי התחיל את הויכוח עם הילד, גיביתי אותו למרות שאינני מסכימה איתו. הילד לא אכל כלום יותר מ-24 שעות.הוא התחיל להתלונן שהוא מאוד רעב וקרא לנו רוצחים. אני לא הייתי מסוגלת להמשיך והצעתי לילד חזה בתנור טרי שאני אכין (בעצם דרך לרדת מהעץ כמובן בהתייעצות עם בן זוגי שקיבל את דעתי למרות מורת רוחו). אני יודעת שהרסתי את כל העבודה ואני יודעת שהוא מפעיל מניפולציות ריגשיות עלינו,, אבל זה נראה לי מאוד לא בריא שילד יצום יותר מיממה. חשוב לציין שמדובר על ילד עם רגישות תחושתית מאוד קשה. הוא התחיל לאכול מוצקים בגיל שנתיים בלבד וגם זה במאמץ מאוד קשה. עבדנו מאד קשה על מנת לגרום לו לאכול מוצק. הבעיה חוזרת שוב ושוב. מה כדאי לעשות ? לדעתי, השיטה שאנחנו נוקטים בה היום היא שגויה כי זה הפך למלחמה ורק משניא את האוכל יותר על הילד. האם לקבל את זה שהוא אוכל רק שניצל ולהכין לו במיוחד ? או שאני מגזימה וצריך ללכת בשיטתו של בן זוגי ולא לוותר. לתשובתך המלומדת אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אכילה

מיכל שמש
    31/08/2008

חן שלום,
    תיאורך

תיאורך המפורט מכיל בתוכו מספר נושאים:
    א. שיטות חינוך.
    ב. חשיובת הסכמה בין ההורים.
    ג. שיטות האכלה.
    ד.התנהלות עם ילד בעל קשיי ויסות חושי.
    אתייחס בקצרה: כאשר מדובר בילד ללא קשיים מיוחדים, ישנם ילדים רבים הנוטים להעדפות מצומצמות באכילה (בד"כ ממשפחת השניצל ודומיו), ויש הורים שבוחרים לא לעשות מזה עניין, ולתת לילד מה שאוהב, במקביל להצעת מזון מגוון. הורים שבוחרים לעמוד על כך שהילד יאכל מגוון לעתים מצליחםי בכך, אולם חשוב להגיע לעמדה אחידה בין ההורים ולקבוע תוכנית הגיונית (שבה למשל מניעת מזון הינה מוגבלת מראש בזמן). מאחר ולילד יש קשיי ויסות, והסטוריה עם אכילה לא פשוטה, איני בטוחה האם כדאי לעלות על בריקדות עימו בנושא הזה, ואני מציעה לכם לחשוב על כך שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו