אמת או דימיון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמת או דימיון
    דיקלה
    29/08/2008

שלום, יש לי אחיין שבקרוב ימלאו לו 5 שנים. לפני מס' ימים לקחתי אותו לטיול שבמהלכו, הוא סיפר שאימו (גיסתי) בעטה, כלשונו, באחותו הקטנה (בת השנתיים כמעט) ושרטה אותו ברגל. הוא פירט והראה כיצד עשתה זאת. כשסיפרתי לאביו הוא טען, שמדובר ב"דמיון מופרז של הילד". שאלתי: האם יתכן שמדובר בדימיון פורה של הילד או שמא, עלי להתייחס לילד כאל דובר אמת ואכן, הוא ואחותו סובלים מהתעללות מצד האם? ואם אכן המקרה הוא פרי דימיונו של הילד, האם זה תקין ושכיח בילדים בגילו? (עלי לציין כי אימו של הילד אכן מראה סימני חוסר סבלנות מינימלית כלפיו וכלפי אחותו). אודה לתשובתכם המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמת או דימיון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדיקלה

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

ילדים בכל הגילאים עשויים לפנות במצוקתם לדודה אוהבת ועשויים גם לתפוס אירוע חד פעמי ומקרי כקיצוני יותר משהינו. למרביתנו אין כלים לדעת האם מדובר באמת או דמיון.
    אם את מתרשמת/חשה שהאחיינים שלך חשופים להתעללות, דווחי על כך ללשכת הרווחה במקום מגוריהם. ואם את מתרשמת/חשה שאחיך ואשתו מתקשים בגידול ילדיהם, תוכלי לפתוח את הנושא עם אחיך, לשמוע את קשייו ולהציע לו עזרה במידת האפשר. כמובן ששתי ההצעות שלעיל אינן סותרות זו את זו, אלא להיפך.
    בברכה ובתקווה שאחיינייך וילדים בכלל ייזכו לטיפול הורי נאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך, גב' שדה שרביט

דיקלה
    31/08/2008

אני מודה לך על תשובתך. אני רוצה לשתף אותך שאחי הגיב בכעס רב כלפיי וכלפי אימי לכשסיפרתי לו את שאירע. מאותו היום הוא מונע מאיתנו, למרבה האירוניה, מלראות את הילדים! אין לנו כל קשר עם הילדים כרגע כיוון, שאחי ואישתו לא מאפשרים להם לראות אותנו או לשוחח איתנו טלפונית וזאת למרות, שהם מודעים היטב לכמות האהבה הרבה שהילדים רוחשים לנו ואנחנו להם, כמובן. לצערי הרב, אחי מגן על אישתו בעיניים עצומות למרות, שהוא מודע היטב לתכונות השליליות הרבות שטמונות בה ומודע לחוסר הסבלנות והעצבים שהיא מפגינה כלפי הילדים. נותרתי חסרת אונים כיוון, שגם חוקית אין לי כל זכות לתבוע הסדרי ראייה עם הילדים. אני שוקלת לפנות לגורמי הרווחה כיוון שלדעתי, לישלול מהילדים את הקשר היפה שהיה להם עם הסבא, הסבתא והדודות שלהם פירושו, להתעלל בהם נפשית! (ותקני אותי אם אני טועה!). אודה לתגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיקלה

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/09/2008

דיקלה יקרה,
    אני שומעת את התסכול, הדאגה והכעס בדברייך.
    עם כל הכאב שבדבר, אחיך וגיסתך יכולים לנתק קשר עמכם או למנוע מכם מפגש עם הילדים, וזוהי זכותם החוקית והלגיטימית.
    נראה לי שלמען הילדים ובכלל, כדאי לכם לנסות למצוא דרכים לתקשר ולהתחבר שוב. נסי להקשיב לאחיך ולהציע לו עזרה עם הילדים (במידה וחש שהוא זקוק לה), ללא ביקורת ושיפוטיות על התנהלותו כיום. במידה ואת ממשיכה להעריך שהאחיינים שלך סובלים מהתעללות, פני ללשכת הרווחה.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו