מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 3 שחושבת שמגיע לה הכלאפרת30/08/2008
ביתי בת ה3 וקצת סה"כ ילדה טובה וממושמעת אך לאחרונה כחצי שנה שהיא לא מוכנה לקבל "לא" כתשובה . כאשר היא משחקת עם חברה בגילה והיא רוצה את הצעצוע שהחברה מחזיקה היא לא מוכנה לחכות בסבלנות כפי שאני מסבירה לה ומתחילה לצעוק "בא לי עכשיו" ובוכה עד שהיא מקבלת ,לעיתים עד כדי כך שמוותרים לה מכיוון שהיא ממש לא מוכנה להרגע . גם בגינה ציבורית כאשר רוצה לעלות על מתקן שמישהו אחר עליו היא לא מוכנה לחכות ומתחילה לצעוק ולבכות זה מתבטא גם לדוגמא כאשר היא רוצה דברים מסוימים שהיא רואה אצל אחרים לדוג' בגינה יש ילד עם טרקטורון היא רוצה גם וכמה שאני מנסה להסביר לה שהיא יכולה לקבל כל מה שהיא רוצה זה לא עוזר ,עד כדי כך שאני צריכה לחזור הביתה עצבנית . איך אפשר לנהוג איתה כדי שתבין ? בינתיים ההתנהגות חוזרת על עצמה המון והיא אינה מקשיבה לי למרות שאני מסבירה כל פעם מחדש שצריך לחכות בסבלנות לתור שלה או שהיא לא יכולה לקבל הכל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2008בתך נמצאת בשלב התפתחותי התואם לגילה בו הילד תופס את עצמו כמרכז העולם. השלב הזה טבעי וחשוב להתפתחות הבריאה של בתך, אולם חשוב גם שתעזרי לה להתמודד עם העובדה שבחיים אנו גם מתחלקים עם אחרים במשאבים מוגבלים.
לפני שאתן יוצאות לגינה או נפגשות עם חברים, הסבירי לבתך שכל הילדים מתחלקים במתקנים ותורו של כל אחד יגיע; ושהיא והחברה מתחלקות בצעצועים בעת הפגישה. החמיאי לבתך כשהיא מצליחה להמתין לתורה או מתחלקת במשחקים, עודדי אותה בזמן ההמתנה למתקן (משפטים כמו: "איזה יופי את מחכה, עכשיו X מתנדנד, ועוד חמש דקות יגיע התור שלך ואז את תתנדנדי..."). כדאי שתביאו למקום מפגש דברים שהיא יכולה להתחלק בהם עם אחרים: פירות חתוכים, גירים לציור על המדרכה, וכדומה.
בהצלחה ובילוי נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אך לא ענית לי לגבי
אפרת31/08/2008בת 3 שרוצה כל מה שליד אחר יש בגינה , כל מה שהיא רואה אם זה עגלה , טרקטורון לילדים היא מבקשת ואני לא מצליחה להסביר לה שהיא לא יכולה לקבל הכל .ישר היא בוכה וצועקת שהיא גם רוצה איך מסבירים להב צורה שהיא תבין כי בינתיים אני פשוט מתקשה לצאת לגינה כי אני יודעת שזה סיוט .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2008היי,
הילדה עדיין לא מבינה, מפאת גילה, את העובדה שאין ביכולתה לקבל הכל. זה התפקיד שלך להסביר לה את "האמת המרה" הזו. אני מציעה להתמקד בהסברים שהם לא טוטאליים, לא לומר לה שהיא לא יכולה לקבל הכל בעולם, אלא להסביר באופן יותר מרוכך: "זו העגלה של הבובה של אפרת, לך יש בבית עגלה משלך (או טרקטור, או כל צעצוע אחר שיש לה), כשנגיע הביתה תוכלי לשחק בעגלה שלך..." ולהסיט את תשומת לבה.
כדאי גם להכין את הילדה מראש לכך שבגינה יהיו משחקים של ילדים אחרים, שלא תמיד ירצו להתחלק בהם. לשאול אותה איזה צעצועים היא רוצה להביא, וכדומה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)