איך גורמים לאמא להבין שהיא עושה נזק

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך גורמים לאמא להבין שהיא עושה נזק
    אורפירי
    31/08/2008

שלום רב אני נשוי ואב לשני ילדים מקסימים בני ארבע וחצי ושנה. יש לי פלוגתא עם אישתי שלא הצלחתי לפתור עד היום ולצערי אני רואה כיצד בעייה זו מקבלת ממשות ומחמירה. הבעיה היא חוסר יכולתה הגמור של אשתי להמנע עימי מויכוחים מול הילדים. היא סותרת אותי השכם והערב. גם יועצת הגן שאמרה לה שאסור לה לעשות כן לא שכנעה אותה. דוגמא לסיטואציה כזו: הוריי ביקרו אצלנו וישבו בסלון. הגדול היה בחדר שינה מול טלויזיה לאחר כ 10 דקות נכנסתי לחדר שינה וביקשתי שיגש לסלון לאמר שלום לסבא וסבתא. הילד סירב אני כיביתי לו את הטלויזיה ודרשתי במפגיע שיגש לאמר שלום. הילד התחיל לבכות ואימו אמרה שהוא לא חייב (כמובן בפניו) ושהם יכולים להגיע אליו לאמר שלום. בויכוח לאחר מכן האמא טענה שלא הייתי דורש מהילד את זה אם בסלון היו ההורים שלה או כל אחד אחר. היא חושבת שהיא פשוט נוהגת נכון. היא עוטפת את הילד בבועה בהגנה מקסימלאית. ונלחמת למענו אם צריך כמו לביאה. ואינה מבינה את הנזקים שבהתנהגותה. הילד תינוקי, עדיין עם מוצץ ובגן הפרטי לא רצו להעלות אותו כיתה למרות שקטנים ממנו בגיל כן העלו. כמובן שהיא נלחמה על זה וניצחה. אבל עניין הנזק לילד פשוט לא מובן לה. מה ניתן לעשות? האם ניתן להסביר זאת מבלי להגיע להדרכה הורית? (אנחנו עובדים קשה שנינו וזו ממש בעיה) תודה אנונימוס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין אבא לאמא

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

שלום לך,
    בהודעתך ניכר הרצון הטוב שלך ושל אשתך להיטיב עם הילד.
    אתם הורים לילדים צעירים ומדבריך גם עובדים קשה. כל אלו הם גורמי לחץ המקשים על התיאום ההורי. אולם התיאום ביניכם וההתמודדות הזוגית הם חשובים מאוד.
    לטעמי יש מקום לפנות לייעוץ מקצועי, לאו דווקא סביב הדרכה על הטיפול בילד אלא תוך התמקדות בגורמים הפוגעים בתקשורת בינך לבין זוגתך.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו