מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גן חדשאורי31/08/2008
בני בן 4 נכנס ביום ד' האחרון לגן טרום חובה ביום השני חזר מהגן וסיפר לי שהגננת סיפרה להם שחיילים רעים לקחו חייל טוב והכניסו אותו לכלא ונחנו מאד מתגעגעים אליו (גלעד שליט יום ה' היה יום הולדתו) אני חייבת לציין שאינני מרשה לו לצפות בחדשות למרות שהוא מאד מעוניים וא ילד סקרן ומאד רגיש לסביבה אני משתדלת למנוע ממנו לראות תוכניות עם תכנים אלימים מאש הוא חוזר ומספר על חיילים רעים שלקחו חייל טוב כמה פעמים ביום שאלתי האם עליי לדבר עם הגננת ולומר לה את דעתי בנושא ודעתי היא שילד בן 4 לא צריך לשמוע כאלו דברים שכל מה שהם יכולים לגרום לו זה חרדות מצד שני הגן חדש ואני לא יודעת אם כדי להגיע לעימותים כולכך מהר הייתי רוצה לשמוע דעה ועצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש
ד''ר שירי שדה שרביט31/08/2008אורי שלום,
אתייחס לשני נושאים:
ראשית, הגגנת נוהגת באופן שאינו תואם את התפיסה החינוכית שלך. לטעמי חשוב מאוד שתדברי איתה על כך. אני מתארת לעצמי שאם היית חושבת שילדך מקבל בגן אוכל לא בריא או לא מזין, היית מתלבטת פחות אם לפנות אליה. הגננת היא אשת חינוך אמנם, אולם את האמא של בנך. לדעתי שיחה עמה, במועד המתאים וכמובן שלא בפני הילד, לא אמורה ליצור עימות, אלא דווקא לשפר את התקשורת ביניכן.
שנית, ישנן תפיסות שונות לגבי חשיפת ילדים למידע לגבי החלקים הפחות טובים במציאות. קחי בחשבון שילדך נחשף לא רק לגננת אלא גם לילדים אחרים עם אחים גדולים או כאלה שרואים חדשות עם בני משפחתם. מציאות החיים במדינתנו ואפילו מועדי ישראל הינם הזדמנויות בהן ילדים יכולים לשמוע על ארועים שליליים. למשל, בחלק מגני טרום החובה מקובל לספר לילדים ביום השואה, על הנאצים שרצחו יהודים. במידה ובנך ימשיך להתעניין בנושא של גלעד שליט, עלייך להעניק לו הסברים מצומצמים ככל האפשר, ולשים את הנושא בקונטקסט של דבר רע שקרה לחייל ולא קורה לאנשים (או ילדים) סתם כך. כמובן שאם הוא זנח את הנושא, אל תמשיכי לעסוק בכך עמו.
בהצלחה, ושנת לימודים טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)