תגובת ילד בן 5.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תגובת ילד בן 5.5
    אביגיל
    31/08/2008

שלום רב, לאחרונה בני בן ה-5.5 אמר ל-3 אנשים שונים בזמנים שונים כי "בא לו למות". בני הוא ילד רגיל לחלוטין, לאחרונה היו מספר אזכרות של אנשים מקרבה ראשונה ,לא נפטר אף קרוב בתקופה זו. איך עליי להתיחס לתגובה זו? האם יש לשוחח עימו על כך? אם כן באילו שאלות עליי להשתמש? האם יש צורך בחוות דעת של פסיכולוג? כששאלתי אותו מדוע אומר זאת הוא התעלם לחלוטין מהשאלה שלי ודיבר על נושאים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תגובת ילד בן 5.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובת ילד בן 5.5

ד''ר שירי שדה שרביט
    31/08/2008

אביגיל שלום,
    אני משערת כי בנך אינו מבין למעשה את משמעות המוות, אולם כדאי לבדוק האם אמירותיו מעידות על מצוקה רגשית מתמשכת. האם הוא נוטה להביע אמירות שליליות נוספות לגבי עצמו (לא רוצה לחיות, אני לא שווה, לא אוהבים אותי, וכדומה)? האם התפקוד החברתי שלו ובגן הוא תקין? האם הילד נראה לך ולאחרים ילד מאושר, נורמטיבי?
    במידה והילד אינו מפגין סימנים נוספים של קשיים רגשיים, הייתי מבררת עמו (במידה ויאמר זאת שוב), האם "בא לי למות" זה ביטוי של תסכול אצלו, ובתגובה לאיזה אירוע. לא הייתי יוזמת שיחה על המשפט הספציפי הזה, מבלי שיחזור.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו