מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדת נטישה בגיל שנתייםדורית27/06/2007
הבת שלי חגגה עכשיו שנתיים. לאחרונה בהתאם לגיל היא רוצה לעשות הכול לבד ואני מעודדת אותה. היא ילדה הרפתקנית, עצמאית, לא פחדנית עד שזה מגיע אלי, (אמא שלה). לאחרונה התלות שלה בי החריפה, היא נכנסת להיסטריה וחרדות ברגע שאני הולכת לחדר אחר בבית. היא לא מוכנה ללכת לידיים של אבא שלה או מישהו אחר, רק אמא. בלילה אנחנו צריכות להחזיק ידיים אחרת יש היסטריה.
לאחרונה הגבלתי את עניין הידיים השינה ואני נמצאת איתה בחדר מקריאה לה סיפורים משכיבה אותה ושרה לה כמה שירים עם יד ואחר-כך יוצאת מהחדר. היא עדיין צורחת כשאני יוצאת ואני מגיעה לבדוק מה איתה. (אומרים שזה משתפר אחרי שלושה ימים אצלנו זה לא עובד). בגן בתקופה האחרונה יש גם בעיות אתמול היא בכתה כל היום. היום היא בכתה כשבשתיים לקחו ילדה הביתה. אני לא רוצה להלאות אני רק רוצה להוסיף ולחדד שבסופי שבוע כאשר היא לא הולכת לגן ויש לה יומיים איתי המצב הופך להיות בלתי נסבל. במשך השבוע כשיש גן זה עוד סביר. לא ברור לי האם אני צריכה להעניק לה את עצמי כרגע כי זה מה שהיא צריכה או להמשיך בדרך שלי נתינה וניסיון לתת גבולות. בתחושה שלי אם אני לא אתן את הגבול המצב רק יחמיר ויזיק לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
שרון באומל30/06/2007שלום דורית.
אכן מצב סבוך.
מה קורה סביב גיל שנתיים? ילד מתחיל להבין, באמצעות הכלים הקוגנטיביים והמוטוריים שלו, את הנפרדות שלו. דהיינו, שהוא יישות בפני עצמו, ושהוריו, שנתפסו בעבר כשלוחות שלו, הינם יישויות בפני עצמן, עם צרכים ורצונות משלהם. הידיעה הזו היא בד בבד מספקת ומפחידה. מדוע מפחידה? כיוון שילד מתחיל להבין, באותו גיל, את כוחו היחסי בעולם, ומבין שללא מבוגר, הוא יחסית קטן וחלש.
אני חושבת שזה מה שקורה פחות או יותר, לביתך, לפי מה שכתבת.
אפשר לנסות להסביר לה, גם תוך כדי משחק, שגם אם אמא היא רק ליד, ולא צמודה ועושה בדיוק את מה שהיא עושה, היא שם כדי לשמור ולהיות איתה. אפשר גם לנסות לפתוח מרווח. למשל: כשאת מבשלת במטבח, להציע לה להיות לידך עם כלי האוכל שלה. כשאת מקפלת כביסה, להציע לה לקפל בגדים של הבובות וכו'.
בנוסף, גיל שנתיים הוא גיל מצויין להתחיל להיפגש ע חברים. המטען הרגשי, בעת הפגישות הללו, יעבור ממך לחבר.
לגבי הלילה, אותו דבר: לומר לה שלאחר טקס השינה, את רק יושבת לידה בשקט, בלי מילה, עד שתרדם. לאט לאט כדאי להרחיב את המרחק הפיסי ביניכם. בנוסף, אפשר להציע לה לישון עם בובה שתשמור עליה כל הלילה וויסא וורסא.
בהצלחה.
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית בגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)