פחדים לבן 6

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחדים לבן 6
    א.
    01/09/2008

בני בן 6 עלה היום לכיתה א' . אתמול בבוקר הוא ראה סרט שהפחיד אותו הוא התקשר אלי לעבודה בוכה עם צרחות שהוא לא רוצה להשאר בביית הבייבי סיטר לקחה אותו וירדו למטה לגינה. במקביל עד הצהריים הטלפונים לא הפסיקו לצלצל וכל הזמן הוא בוכה ומפחד מהסרט שראה. כשהגעתי הביתה הוא לא רצה לעלות לאכול כל הזמן פחד תמיד דאג שמישהו יהיה לידו . ללכת לשרותים לבד הוא לא רצה להתקלח לא רצה בלילה הוא התעורר כל 10 דקות והיה בהיסטריה שהוא מפחד . כל הלילה לא ישן. היום בצהריים כשהגענו הביתה גם לא רוצה להיות בבית. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים לבן 6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים לבן 6

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/09/2008

לא. שלום.
    בנך התחיל היום את לימודיו בבית הספר. זה ארוע מרגש מאוד, אבל גם מעורר חששות ופחדים. ייתכן, כי כבר אתמול הוא היה קצת לחוץ, והסרט שראה הפחיד אותו עוד יותר על רקע ההתרגשות לקראת כיתה א'.
    לא תמיד ילדים (או מבוגרים) מסוגלים לקשר את רגשותיהם לאירוע הנכון, וסביר שבנך קישר את העוררות הרבה והחרדה שחש - לסרט, ולא לתחילת ביה"ס.
    בימים ובשבועות הקרובים הוא יזדקק לנוכחותך ולהרגעתך. כדאי שתבלי עם בנך בשעות אחה"צ ככל שניתן, תני לו לבחור באיזה פעילות ירצה שתעסקו (או שיהיה עם עצמו כשאת בסביבה) ועזרי לו לחוש שליטה בחייו - להחליט מה ילבש לביה"ס, לסדר את התיק יחד איתך, להכין את הכריך וכדומה. היי עקבית במסר שאת לצידו ודואגת לו, והרגיעי אותו גם בחיבוקים ונשיקות. השתדלי גם שהפרידה בבית הספר תהיה הדרגתית, שהילד יידע בדיוק מתי ומי לוקחים אותו, וכדומה.
    כניסה הדרגתית טובה לכיתה א', תאפשר לבנך להיות פנוי מבחינה רגשית לאתגרים שבית הספר יעמיד בפניו
    בהצלחה, ושנת לימודים מוצלחת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ל"א"

ד''ר דוד וילנסקי
    01/09/2008

הייתי מידעה את המורה על מה שקרה כדי שהיא יכולה לתמוך בו גם במסגרת בית הספר וכמובן גם הייתי תומך בו בבית - ללוות אותו לשירותים, ל'שון איתו בחדר וכוי.. אם יש לך מטפל בביופדבק באיזור הייתי פונה אליו ללמד את הילד טכניקות של הרפיה במיוחד נשימות מרגיות. הייתי מעודד אותו לצייר את מה שהיה מפחיד בסרט. הייתי מכבד את הפחד אבל גם מדבר בטון של אופטימיות שזה יעבור עם הזמן. יכול להיות שכדאי לשקול תרופה ללילה לעזור לו (ולכם ) לישון מפני שחוסר שינה יכול להוריד את כוחות ההתמודדות שלו עוד יותר. תספרו איך אתם מתקדמים. ד"ר וילנסקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו