שינוי התנהגות מדאיג בבתי בת 11

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שינוי התנהגות מדאיג בבתי בת 11
    גלית
    04/09/2008

שלום רב! בתי בת 11, בסה"כ ילדה נורמטיבית ללא התנהגות חריגה כלשהי לאורך השנים. אנו גם משפחה רגילה , יש לה 2 אחים גדולים וללא שינויים כלשהם בזמן האחרון. כשבוע לפני תחילת שנה"ל הנוכחית הסתיימה המסגרת שבה ביקרה לאורך החופש הגדול בקיבוץ (אם כי לא נהגה ללכת למסגרת זו יום יום). היא החלה לומר שיש לה בחילות, נצמדה לבקבוק מים, איבדה תיאבון, בלילה התקשתה להירדם ורצתה לישון רק איתנו ההורים. מדי פעם בכתה ונראתה בדכאון ועצבות. אני רוצה לציין ששללתי בעיה בריאותית כלשהי כי כאשר היתה עסוקה במשהו או כאשר נסענו איתה לביקור משפחתי כל הסממנים האלה נעלמו אך חזרו כשחזרנו הביתה. עם תחילת שנת הלימודים נעלמו הבחילות וחוסר התאבון אך היא עדיין מתעקשת לישון בחדר השינה שלנו ובכתה כשערב אחד נסענו בעלי ואני והיא נשארה עם אחיה. יש לציין שמעולם לא פחדה ואף נשארה פעמים רבות בבית לבד ולא היו לה שום קשיי הירדמות אף פעם. כמו כן כששאלתי אותה אם משהו מטריד או מפחיד אותה אמרה שלא מלבד העובדה שהתרגשה לקראת תחילת שנה"ל. שאלתי כיצד עלי לנהוג בבית והאם כדאי לפנות לייעוץ מקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגלית

עירית חגי
    04/09/2008

שלום רב

אני חושבת שאם הבעיה נמשכת וביתך אינה חוזרת להתנהגות הרגילה שלה יש מקום לערב איש מקצוע .חכי עוד 10שבועיים שלושה - אם הסימפטומים לא חולפים ,פני למישהו מקצועי .שינויים מסוג זה את מתארת אצל ילד מחייבים להערכתי התערבות מקצועית אם הן נמשכים לאורך זמן. בינתיים בבית היי אמפטית על תלחצי ו"תנדנדי " אך העבירי מסר ברור שאת לרשותה ומוכנה לשמוע כל דבר שהיא רוצה לספר והבטיחי ( וגם עמדי בהבטחתך !) שלא חשוב מה - לא תכעסי עליה ולא תאשימי אותה . אולי - מי יודע - תתרצה ותפתחת בפניך.
    לחילופין יכול להיותש אכן מדובר בהתראגשות של סתחילת שנה או במשהו מינורי והכל יחלוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו