בני בן 5 החל להפגין פחד רב מקול רם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בני בן 5 החל להפגין פחד רב מקול רם
    דיאב
    05/09/2008

שלום רב, בני בן 5 החל ללמוד בגן חובה, הגן נמצא במסוך לבית ספר יסודי, הוא מסרב לצאת לחצר הגן בגלל הפחד מהקולות של הילדים בבית הספר הסמוך, כמו כן החל לפחד מכל קול גבוהה שהוא שומיע בשכונה והוא מוסר שכנראה תהיה קטטה בעקבות הצעקות , בעבר הוא פחד מאירועים המוני אדם (חתונות, הצגות ילדים) אך עברו ביחד את השלב הזה בכך שהייתי מחזיק אותו ומחבק אותו והיינו נכנסים בהדרגה לאולם ולשמחתי זה עבר ( אני מקווה). הילד מדבר על קטטה שהוא נחשף אילה במקום צבורי והדבר היה לפני כשנה , ובזמנו ישבנו ודנו בנושא ( אני לא הייתי איתו בעת האירוע) . השאלה שלי מה עושים , כמו כן האם הפחד קשור במעבר לגן החדש ( אגב הוא מאד נהנה בגן ומהגננת, הוא כבר סיפר לגננת על הפחדים שלו וומה הוא מפחד )..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מקולות ומרעשים

זהורית אסולין שמחון
    05/09/2008

שלום רב

מתאורך נשמע שרגישות זו היתה כבר קיימת בעבר, אך בזכות עזרתך ותמיכתך בנך קיבל את הבטחון שהיה זקוק לו וחששות אלו נרגעו. אני בהחלט נוטה לקבל את השערתך שהמעבר לגן החדש והמקום החדש העלו שוב את החשש הזה. כוחו של בנך הוא בכך שהוא משתף אותך ואת הגננת בפחד מתוך אמונה שאתם המבוגרים בחייו תמצאו את הדרך לעזור לו. אכן לילד קטן סביבת בית הספר , ההמולה יכולה לעורר חששות רבים, יכול להיות שלבנך ישנה רגישות חושית שמשמעותה שתדרי הקול נשמעים אצלו בצורה קצת אחרת מאצל רוב האנשים. (האם קיימות רגישויות נוספות סביב מגע, מרקמי בגדים, מרקמי אוכל, טמפרטורה?) . כדאי לבנות יחד עימו ועם הגננת תהליך הדרגתי של יציאה לחצר, בהתחלה בזמנים שקטים יותר, אח"כ בליווי צמוד של הסייעת וכולי עד שיחוש מספיק בטוח גם בסביבת הגן. אפשר לתת לו אטמי אוזניים שיוכל להעזר ברגע שהרעש גבוה מידי עבורו. לגבי החיבור שבנך עושה בין קולות המולה לאלימות וקטטות - אם אפשר ללוות אותו בתצפית אל חצר בית הספר ולהראות לו שלעיתים המולה היא תוצר של משחק , השתובבות וביטוי של כיף והנאה. לא מומלץ לכפות עליו יציאה לחצר , אלא שיחוש בטוח בכך. ולהאמין שכשם שהתגבר בעבר על חששות אחרים, יש בכוחו להתגבר על אלו גם עתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו