סירוב מוחלט ללכת לחוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סירוב מוחלט ללכת לחוג
    יניב
    06/09/2008

שלום רב, ביתי בת 6, עלתה השנה לכיתה א'. ההתמודדות שלה עם ביה"ס והמעבר מהגן יחסית טובה, היא הולכת לכיתה בשמחה, למרות שיש לה עדיין חששות ותהיות לגבי המורה, הילדים... לא משהו שאינו טבעי. הבעיה היא בנושא החוגים, וכך היה גם לפני שנה ושנתיים. היא ילדה פיקחית, נבונה מאוד, מוכשרת ויצירתית. ה"בעיה" שהיא ממש מתנגדת ללכת לחוגים, גם כשהיא רואה את החברות הטובות ביותר שלה הולכות - היא נשארת בשלה, לא מעוניינת! עד לפני שנה האמנתי כי זה עניין של גיל, בשלות... אבל נראה כי זה נמשך גם השנה. היות ובתפיסתי - חוג הוא סוג של העשרה, לא משהו בגדר חובה, אני לא לוחצת עליה. אני כן מנסה לשכנע, מבקשת שתלך לפחות לראות, לנסות ולהתרשם. אני מרגישה שהיא מעדיפה להשאר איתי בבית מאשר ללמוד משהו, להתנסות, להכיר ילדים חדשים וכו'. עם זאת, לדעתי ובתחושתי, הדבר פוגע בהתנסויות שלה, בהעשרה ובלמידה. אני מאפשרת לה לבחור איזה חוג שרק תרצה, כל מה שמעניין אותה (ויש לה תחומי עניין של התעמלות, ריקוד, יצירה, אומנות) - אבל היא בשלה. לא רוצה. מה לעשות? האם להמשיך לתת לה לבחור את דרכה בנושא זה? האם עליי לוותר? אני לא רוצה לדחוף ולהשיג בסופו של עניין תוצאה הפוכה... תודה מראש, אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סירוב מוחלט ללכת לחוג

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סירוב מוחלט ללכת לחוג

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/09/2008

עינת שלום,
    אני שותפה לתפיסתך כי חוג הוא אכן סוג של העשרה, ולא חובה.
    תוכלי לספר לבתך על חוגים אפשריים ולתת לה לבחור אם היא רוצה להתנסות בשיעור לדוגמא או לא. ייתכן כי בתך תהיה מעוניינת בחוגים שהם יותר "כיפיים" וחוויתיים, ופחות בכאלו הממוקדים ברכישת ידע ובהישגים.
    בתך תתפתח היטב גם ללא חוגים והעשרה נוספת מלבד מה שאת ויתר בני המשפחה מעניקים לה, והתכנים שמקבלת בגן.
    שנת לימודים מוצלחת,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו