ילדה בת 4.5 עם התקפי זעם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 4.5 עם התקפי זעם
    אוהבת אותה
    07/09/2008

שלום רב, בתי בת ה-4.5 נתקפת מדי פעם בהתקפי זעם, תוך שהיא משליכה חפצים ומאיימת "לשבור את הבית". ניסיונותינו לשמור על קור רוח ולטפל במצב בצורה רגועה, רק מחריפים את ההתנהגות הזועמת, ובזמן משבר בתי אינה מגיבה לכל התראה על עונש צפוי בגין ההתנהגות. ההתנהגות הזועמת החמירה לאחרונה, כאשר בתי החליטה שהיא יודעת לכתוב. מאחר והיא יודעת לכתוב את שמה וכן שמות נוספים, כל מה שמעסיק אותה במהלך היום, הינו הכתיבה (היא כל היום "עושה שיעורים"). אדגיש, כי בתי בגן טרום-חובה, והרצון ללמוד לכתוב נבע ממנה, ולא מהגננת או מאיתנו-ההורים. אלא שלעתים קרובות היא נכשלת במשימת הכתיבה (כצפוי וכיאה לילדה בת 4.5), והדבר גורם לה לתסכול עז. השאלות שלי הנן כדלקמן: 1. האם ההתנהגות המתוארת לעיל הנה נורמלית. האם יש צורך בקבלת ייעוץ לגביה. 2. כיצד עליי לנהוג כאשר היא נתקפת באותם התקפי זעם כתוצאה מתחושת הכישלון שלה. (ההתנהגות היא פתאומית ומפתיעה). תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 4.5 עם התקפי זעם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי זעם

מיכל שמש
    08/09/2008

תגובה להתקפי זעם צריכה להיות תגובה מכילה ושומרת. בעת ההתקף הילד מרגיש חרד, וקשה לשלוט בעצמו. מומלץ לחבק חיבוק חזק (במקרים קיצוניים- חיבוק דוב), שמספק לילד החזקה, ולא מאפשר לו לפגוע בעצמו או בסביבתו. מומלץ לומר משפטים קצרים ולחזור עליהם שוב ושוב, בנוסח: "את עכשיו מאוד כועסת. אני אשמור עלייך, ואעזור לך להירגע". אם הילדה מפותחת מילולית ניתן לדבר איתה בשעת רגיעה ולחשוב יחד על " מה יעזור לי להירגע כשאני מאוד כעסת?" (לדוגמא: נשימות עמוקות, חיבוק בובה...), ולהכין יחד " ערכת חרום" .
    אם כל הנ"ל לא עוזר לך מומלץ להתיעץ עם פסיכולוג ילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו