מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נתק מילדדני07/09/2008
שלום רב ! אני אב גרוש יש לי שני ילדים בת בגיל 14 ובן בגיל 10 במשמורת אצל האם . אני מבקר את ילדיי אחת לשבוע וכל סוף שבוע שני הם אצלי שישי עד שבת ,הבעיה היא עם בני שאינו יוצר קשר עימי טלפוני וממש לא אכפת לו אם אני לא לוקח אותו מסיבה כזו או אחרת אבל משהו כמו חרם בשתיקה וכשאני לוקח הוא כמובן אומר שהוא רוצה לבוא ושאני יקח אותו ושאני יקנה לו ויבלה איתו ואם יש בתוכנית בריכה או משהו דומה פתאום לפתע הוא מתקשר אני מרגיש מנוצל זה מאוד מעליב ופוגע בי . כשאני מדבר איתו על התנהגותו זו הוא שותק ולא עונה ומחכה שיגיע נושא אחר וממשיך כאילו כלום לא קורה , ניסיתי להעניש אותו ולקחת רק את בתי(שהקשר איתה ממש טוב) בביקור של אמצע שבוע אך בעיני זה נראה כאילו זה לא מזיז לו (אין תגובה או התייחסות )וגם כשהייתי חולה והוא ידע זאת הוא לא התקשר לשאול לשלומי ,בטוב איתו בכעס או בעונש אין שיפור חיובי. עם גרושתי הנושא מורכב ואין שיתוף ואין קשר . נושא זה חשוב לי אני אדם עם רוחניות ואהבת חיי משפחה בהיותי חי בבית איתם הייתי אב מאוד דומיננטי בטיפול הילדים שאפילו הסביבה שכנים ורופאת ילדים אמרו לי שחוץ מללדת אני עושה הכל אני אבא ואמא בגוף אחד . אודה מראש להתייחסותכם והמלצתכם כיצד לפעול ,להתנהג ,להתייחס על מנת שיהיו לנו חיים טובים שלווים מאושרים וקשר בריא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרש עם ילד
מיכל שמש08/09/2008דני שלום, משובב נפש לקרוא על המסירות הרבה שלך לילדיך, והאכפתיות שלך מבצבצת מבין השורות.
לא ברור מדוע הילד מתייחס אליך כך, יתכן והוא נמצא במצוקה כלשהי. היית ממליצה לך לנסות לא להיעלב, ולהמשיך לחזר אחרי הילד. יתכן אפילו שהוא רוצה לבדוק עד כמה הוא חשוב לך, והאם תוותר עליו בקלות. אני מאמינה שאם כוונותיך טובות, ולא תעניש אותו על יחסו, תוכלו יחד לצאת מהמשבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל שמש
דני08/09/200811
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל שמש
דני08/09/2008שלום רב ! תודה רבה על תשובתך , לנגד עיני כמובן ילדיי אך עד כמה ניתן להתעלם לספוג ולהעלב מהתייחסותו אלי אינה מכובדת והיכן כבודי עכשיו ובעתיד , למיטב הבנתי מתוכניות שונות יש להציב גבולות חוקים ולדאוג לכבוד עצמי . וויתור מתפרש ככניעה וחולשה , האם זה לא יגרום נזק ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עם ילד- המשך
מיכל שמש08/09/2008דני שלום, כמובן שעצתי אינה סותרת העמדת גבולות. מומלץ לקחת את הילד בימים קבועים. זמן זה עומד לרשותו, אם הוא רוצה, ואם לא, יחכה ליום הבא, כפי שנקבע מראש. לגבי קניות, בילויים וכו', כדאי לעשות עם הילד מה שנקבע מראש , ולא לנסות לרצותו בכל מחיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דני09/09/2008תודה מראש וסליחה אם הנני מטריד אותך , אך אני בקונפליקט מכיוון שהילד יודע שאיני יכול (ונמנע מלהעניש אותו מכיוון שזה יהיה גם עונש לאחותו =לקיחתה יותנה גם בלקיחתו)להעניש אותו בביטול פגישות ואי לקיחתו לביקורים הוא מנצל מצב זה ועובר את הגבולות ואינו מרגיש אשם בכל מעשיו . מזלזל בעונשים שהנני מטיל עליו ולא מבצעם ,איך אני יכול להוכיח לו שאני ממשיך להיות אבא שלו אך גם הנני דורש ממנו להתייחס אלי באופן מכובד ,אני מכבד אותו ומבין לליבו אך הנני מרגיש שמצב זה מתדרדר ואני חושש לאבד אותו . תודה מראש !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר עם ילד- המשך
מיכל שמש09/09/2008דני שלום, מאחר והתשובות הקצרות, כפי שפורום זה מאפשר, עדיין מותירות אצלך ספקות רבים, מומלץ שתיפנה לייעוץ אישי אצל פסיכולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)