מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשיי הסתגלות במעוןלימור07/09/2008
שלום, הבן שלי בן שנה וחודשיים, ועד עכשיו הוא היה איתי בבית. בראשון לספטמבר הוא נכנס למסגרת בה יש עשרה ילדים ושתי מטפלות עם עוד עזרה מבחוץ כך שלפעמים יש שלוש. בכל הימים עד עכשיו אני מגיעה לקחת אותו אחרי שלוש שעות כי הוא בוכה המון. הוא לאא אוכל אם אני לא שם, ולפעמים הוא נרדם מתוך עייפות של הבכי ושהוא מתעורר עוד יותר קשה לו והוא בוכה בלי הפסקה. המטפלות קוראות לי בסביביות 11:30 12:00 כי מאוד קשה לו. השאלה שלי האם אני לא משדרת לילד מסר מוטעה של אם אתה בוכה מספיק אני מגיעה, האם נכון להשאיר אותו עד סוף היום כמו כל הילדים, עד שיתרגל ובסוף יהנה, כי אני מרגישה שאין שיפור של ממש בנוגע לשעות. אמנם הוא כבר נכנס למקום עם חיוך ומשחק, אבל זה כל עוד אני שם, ברגע שאני הולכת הילד בוכה כמעט כל הזמן. רק בחוץ בנדנדה, או על הבימבה הוא נרגע. אני ממש לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני צריכה לעבוד (אני עובדת מהבית) מצד שני אני דואגת לילד. שאלתי העיקרית כאן אם זה נכון להשאיר אותו בגן כמו כולם עד שיתרגל ויפסיק לבכות, או להמשיך להגיע מוקדם עד שיתרגל? האם זהו מסר נכון בשבילו? מחכה לתשובה לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות למעון
מיכל שמש08/09/2008לימור, אכן תקופת ההסתגלות היא לא פשוטה, גם עבורך וגם עבור הילד. הייתי ממליצה לך לכונן טקס פרידה קבוע, שבו תישארי עימו בבוקר פרק זמן נקוב, ותסייע לו להיפרד. אם את חשה שיום שלם זה הרבה מדי עבורו בשלב זה, כדאי לקצר את היום, אולם בהחלטה מודעת מראש, כדי לא לשדר מסר כפול, כדברייך. את יכולה להחליט שעד החגים למשל תקחי אותו כל יום אחרי ארוחת צהריים. בכוונה לא נקטטתי בשעה מסויימת, שכן חשוב שהילד יקלוט את הקביעות במושגים שהוא מבין, וידע בשלב זה ש"גומרים לאכול, ואז אמא באה". גם המטפלות יכולות לומר לו זאת כשרואות שמתקשה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)