טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום
בני בן השלוש לא אוהב לצאת מהבית
אני לא רואה סימני פחד, הוא פשוט לא נהנה בחוץ, זה אומר הליכה לגינה, קניון וכו
כשאני לוקחת אותו מהגן הוא מיד אומר שהוא רוצה הביתה, ואם אני אומרת לו שהולכים רגע אפילו למכולת הוא מסרב ומתחיל לבכות.
גם שכבר הוא רוצה לצאת, הוא מתחיל לסבול אחרי 15 דקות ומתחיל להתבכיין ואז אנחנו חוזרים.
זה מאוד מתסכל אותי, כי לפעמים יש לי מטלות לעשות ואני כבולה.
חשוב לי לציין שגם אני וגם בעלי אנשי בית ונדיר שאנחנו יוצאים, אולי בני פשוט התרגל לזה ועכשיו קשה לו לצאת?
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טל שלום, ראשית, אני שמחה על סימן השאלה ששמת אחרי המילה "אגרופוביה". למיטב יידעתי, אין מגדירים זאת בגיל זה. חסרה אינפורמציה על הילד - איך הוא בגן? האם יד לו רגישויות תחושתיות, כמו למשל לרעש? יתכן שיש קושי כלשהו בויסות, ויתכן שגן שהילד למד מכם שהבית הוא מקום בטוח יותר. "כלל האצבע" בשאלה אם צריל טיפול היא " האם דפוס התנהוגתי זה מפריע לתפקוד?".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד