מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביטחון עצמיטלי08/09/2008
שלום רב! יש לי ילדה שהיא בת 5 בסוף החודש, ילדה עם הרבה ביטחון עצמי או כך לפחות חשבתי, תמיד מוקפת חברים, הלכה לחוג ברצון, הלכה לגן ברצון, ידעה לעזוב אותי כשצריך עד השבוע האחרון. בשבוע האחרון ההתנהגות שלה השתנתה מקצה לקצה, היא לא רוצה ללכת למקומות בהם יש מבוגרים בעלי עוצמה, בעלי נוכחות, מבוגר שמחנך אותה בקשיחות, הן זה בגן והן זה בחוג. הילדה לא מפסיקה לבכות. היא אומרת שהיא רוצה להשאר רק בבית, ללכת למשחקים עם חברים או עם אבא, אמא גם כן היא רצה, אך שמדובר במסגרת שיש מבוגרים המקרינים עוצמה וקשיחות, הילדה פשוט פוחדת להכנס למקום שהם נמצאים כלא מדובר על אמא. הקשיחות היחידה שהיא מקבלת זה ממני האמא,בבית נהגתי בשיטת המקל והגזר, כשהייתי צריכה היה גם קשיחות (למרות שהיא לא הייתה צריכה הרבה). עליי לציין כי אבא לא היה שותף לחינוך והיום אנו גם גרושים, כך שהמחנכת העיקרית היא אני בלבד. היא טוענת שכל הזמן הרעש שהגננות עושות (כנראה הצעקות) לא נעימים לה לאוזן ושהיא לא רוצה להיות בשום גן, וכך גם בחוג. אני אישית מאוד קיבלתי את הדרך גם של הגננות וגם של המורה לריקוד. האם מדובר בחוסר ביטחון ירוד? האם עליי לטפל בזה עכשיו? או האם זה הגיל? האם לפנות לפסיכולוגית של הגן לא יעשה לה כתם להמשך השנים? (שמעתי שכן). ואיך אני יודעת שבאמת היא מפחדת, למרות הרושם שקיבלתי, הגננת מספרת שאחרי שאני הולכת היא נצמדת אליה ולא עוזבת. כרגע הייתה לי שיחה עם הגננת שלה לשעבר והיא אמרה לי שהידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטחון
מיכל שמש11/09/2008טלי, האם מדובר בגן חדש? אם לא, וגם לא חל שינוי אחר בסביבתה של הילדה, יש לבחון האם השינוי בהתנהגותה מעיד על מצוקה שימי לב שאני מתייחסת לשינוי שמעורר דאגה, ולא לחוסר ביטחון כתכונת אופי.
בכל מקרה, פניה לפסיכולוג הגן להתייעצות אינה גורמת לשום כתם, ומאפשרת לעתים להיעזר באופן שיקל גם עליך וגם על הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)