הסתגלות לגן + התנהגות אלימה לאחות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן + התנהגות אלימה לאחות
    דינה
    08/09/2008

שלום, יש לי ילדה בת 3 לפני כשבוע עברה לגן עירייה לאחר 3 שנים במסגרת קיבוצית כרגע מאוד קשה לה ,בנוסך על הבכי בבוקר במהלך היום היא בוכה ואומרת שהיא לא רוצה לגן ומדברת על כך בבית, בגן מאוד מנסים לעזור לה ,ויש אף סייעת שהיא התחברה אליה, אך עדיין היא לא משתפת פעולה עם הגננת ובמפגשים בריכוז, אני מסבירה לה שזה הגן החדש ואני צריכה ללכת לעבודה , מסבירה לה שתכיר חברים חדשים , אומנם אישית המעבר מאוד קשה לי ואין לי את השקט הנפשי שהיה לי אך אינני אומרת לה זאת כמובן,מאוד קשה לי לראות אותה בוכה כי עד עכשיו היא תמיד הייתה הולכת לגן בשמחה, איך אני אוכל לדעת שלא רע לה בגן? היא לא משתפת אותי,שאלתי איך לעזור לה? מה להגיב שהיא אומרת לי שהיא לא רוצה ללכת לגן?בנוסף לאחרונה היא דוחפת ומכה את אחותה הקטנה בת שנה וחודשיים, בזמן שהיא עושה זאת היא הולכת לחדרה ל5 דקות אני משוחחת איתה היא מבטיחה לא להתנהג כך אך היא חוזרת שוב, שאלתי מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסתגלות לגן

מיכל שמש
    11/09/2008

טלי, אני מקווה שבזמן בין כתיבת הודעתך למענה, חל שיפור בהסתגלות של הילדה לגן. זוהי תקופה לא קלה, אולם אם את בטוחה שגן זה הוא המסגרת המתאימה לילדה, יש לתמוך בה וביא תעבור תקופה זו. יתכן שגן תגובותיה לאחותה נובעות מאותו קושי.
    לגבי התגובה- לא היייתי ממלצה לשוחח רבות עם הילדה על התנהגותה. היא מבינה שצריך ללכת לגן ולא צריך "לשכנעה", גם אם בפועל קשה לה. יש לגשת אליה כל פעם שמכה את אחתה, לומר שלא מתנהגים כך, ולהפסיק את ההתנגות (עדיף להפסיק את ההתנהגות בפועל מאשר להעניש). במקביל יש לחזק על כל התנהגות חיובית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו