ילד בן חצי שנה שלא מפסיק לבכות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן חצי שנה שלא מפסיק לבכות
    שחר
    09/09/2008

שלום, יש לנו שני ילדים חמודים "הגדול" בן 2.5 והקטן בן חצי שנה. מאז השהקטן נולד הוא היה תינוק בכיין כל פעם שהנחנו אותו בסלקל או בלול הוא צרח עד השמיים. לאחרונה המצב נהייה בלתי נסבל אי אפשר לצאת מחוץ לבית לנסיעה ללא בכיי כל הדרך, כל הזמן הוא דורש שיתעסקו איתו. בשבוע האחרון הוא שומר על אמא שלו ולא מאפשר לאף אחד לקחת אותו וכאשר לוקחים הוא בוכה וצורח עד השמיים. מה עושים איך אפשר לשחרר אותו מבכיי הזה ? תודה על העזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשחר

עירית חגי
    09/09/2008

שלום רב
    ילד בן חצי שנה שבוכה כל הזמן מאז שנולד הוא ילד בעל טמפרמנט( מזג )קשה הדורש המון כוחות נפש סבלנות ויכולת הכלה כדי להתמודד איתו.אין בררה . צריך להרגיע אותו. בגיל הזה אנחנו לא מתעלמים מבכי אלא מנסים להכיל להרגיע ולווסת את העוצמות הרגשיות. הילד לומד עכשיו על העולם ותוך כדי התנסות הוא מתחיל לחוות את העולם כמקום בטוח וצפוי או כמקום לא בטוח מאיים ולא צפוי- בהתאם לתגובות הסביבה. תינוק בן חצי שנה שבוכה צריך את המבוגר שירגיע אותו ויאפשר לו לוות את העולם כמקום בטוח.לכן זה לא הזמן לחנך עדיין אלא להכיל.
    באשר לסיבות הבכי - הייתי מתייעצת עם מרפאה בעיסוק התפתחותית ובודקת אם ישנה רגישות תחושתית כלשהי- כמובן בהנחה שאין כל בעיה רפואית ( אני מניחה ששללתם את זה )לפעמים קשיים בוויסות תחושתי גורמים לאי שקט ובכי רב אצל פעוטות. במקרים כאלה ניתן לחשוף לגריה נרגיעה המסיעת להתמודד עם הבכי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה שכל הזמן בוכה

מיכל
    08/06/2011

הי, גם לי בת בת חצי שנה שבוכה המון מאז לידתה. הילדה (ילדה שלישית) לא מוכנה שאף אחד יקח אותה מאמא, לא לוקחת בקבוק (רק ציצי) ולא מוצץ. הגעתי לאפיסת כוחות והכנסתי אותה לתינוקיה לחצי יום על מנת לאפשר לי להתאושש להמשך היום. מה הכוונה ב"לא להתעלתם מהבכי" וב"לא לחנך בגיל הזה". הרי אם נאפשר לזה להמשיך כך המצב יהפך להתנהגותי (אם עדיין לא הפך). הבת שלי גם לא ישנה יותר מחצי שעה רצוף במשך היום ולכן ייתכן והסיבה לבכי היא עייפות. לכן נראה לי שאין ברירה אלא ללמד את התינוק בעדינות ועם הרבה אהבה איך להתמודד עם הקשיים ואיך להרגיע/להרדים את עצמך, אפילו אם הדבר מלווה בבכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו