התיעצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התיעצות
    מגדלנה
    10/09/2008

בוקר טוב, יש לי ילד בן חמש וחצי (אח בוגר ל-2 אחיות צעירות ממנו, הקטנה בת 4 חודשים). ילד פיקח וחברותי, מנהיג בכל רמ"ח אבריו, יצירתי , ושובב במידה, כמו בנים בגילו. יחד עם זאת עקשן מאוד , לא יודע להפסיד, ותחרותי משהו. בחודש האחרון שמתי לב לשתי תופעות שמשום הגיעו במקביל ואני לא יודעם אם הן קשורות האחת לשנייה, ואם צריכות להדליק לי נורה אדומה, ולכן אודה להתייחסות. לאחרונה הוא התחיל לפחד מדברים שאף פעם לא פחד מהם, לדוגמא: מיום היוולדו הוא קשור לסוסים,אהבה גדולה שלו ושל אביו. בעלי לוקח אותו בשבת לרכב על סוסים, הוא מאכיל סוסים, ונהנה מזה בכל פעם. בשבת האחרונה הוא ביקר בחווה ופשוט לא היה מוכן להתקרב לסוס, לא לגעת ובטח לא לרכב - לא היה לזה תקדים, כלומר, לא קרה שום דבר שיכול להצביע על הפחד. כמו כן, ג'יפ מוטורי - משחק , שלא הה מוכן בשום אופן לעלות עליו - מתוך פחד.(מה שלא קרה בעבר) אתמול ביקרנו אצל רופא אזניים לבדיקה , וברגע ששמע את המילה מיקרוסקופ, לא היה מוכן בשום אופן להבדק.- זה מפתיע כי הוא כ"כ לא היה פחדן, עד שהאומץ שלו לפעמים היה מפחיד אותי. תופעה שנייה - שמתי לב לאחרונה שהוא מושך באף באופן שיטתי, מין עווית כזה .. זה קורה המון ובכל פעילות: בזמן משחק במחשב, טלויזיה, בזמן האוכל, - הערתי לו מספר פעמים והסברתי לו שזה לא בסדר, - אך אני מבינה שזה לא רצוני, ולכן זה מדאיג אותי. הילד מאוד עקשן באופיו, ויש לי לא מעט בעיות התמודדות איתו, בעיקר בגלל עקשנותו. בגן אני מקבלת תגובות טובות עליו מהגננת, שרק הבוקר סיפרה לי על מנהיגותו בחברה, עבודות מושקעות שעושה, אך גם יושב במפגש כשצריך, מקשיב ומבין. אני יודעת שקשה גם לו עם העובדה שיש אחות קטנה בבית, למרות שאוהב אותה ומתייחס אליה בחום ורוך. אני אמא דאגנית שכל נושא הקשב והריכוז והבעיותיות שמסביב לזה מפחיד אותי, וכל דבר שקורה נראה לי קשור.אשמח לתגובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות

מיכל שמש
    11/09/2008

מגדלנה שלום,
    לגבי נושא המשיכה באף, יתכן שמתפתח "טיק", שיכול להיות בעל מקור נוירולוגי או רגשי. מומלץ לפנות ראשית לרפוא ילדים על מנת לבחון לעומק את המצב. מלבד זאת, הילד נמצא בשלב התפתחותי בו מופיעים באופן נורמטיבי פחדים. כדאי להיות איתו הרבה, לתמוך בו, ולשים לב האם מצוקתו גוברת או קטנה. באופן עקורני הקריטריון להגדרת מידת המצוקה הינו עד כמה הפחדים מפריעים לתפקוד היומיומי, ומבחינה וז תפקודו התקין בגן הינו אינדיקציה מעודדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו