שלום

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום
    ישראל
    11/09/2008

שלום, כתבתי את הודעתי גם בפורום פסיכולוגיה וראיתי הפניה אליכם. מצ"ב מה שכתבתי בתקווה שתוכלו לייעץ לי. בתקופה האחרונה כחודש-חודש וחצי הבן שלי נכנס לפחדים שונים. ומתעורר בלילה. הבן שלי בן 5, יש לו אחות בת 8 ואחות בת חצי שנה. זה התחיל מזה שהוא מפחד מ"מפלצת המספרים" בערוץ הופ. המשיך כמובן עם החושך ומנורת לילה לא מספיקה לו אלא ממש אור גדול בחדר. ומאז ומתמיד הוא לא נמשך לעכבישים ולא אהב אותם ותמיד כשהיה עכביש באיזור שלו היה קורא לנו להעיף אותו. לאחרונה זה ממש הפך לפוביה מעכבישים. הבית צריך להיות מואר ביותר בלילה, הילד מכניס את עצמו להיסטריות בעניין העכבישים. בנוסף יש גם עניין של הרטבת לילה מדי פעם יחד עם הפחדים. אני היום הולכת לקבוע פגישה עם פסיכולוג ילדים, אבל אולי יש לכם רעיון ועזרה איך לעזור לו להתמודד? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים - גיל חמש

מיכל שמש
    14/09/2008

פחדים הם אחד המאפינים של גיל זה, ולא הייתי ממהרת להגדיר "פוביה". מומלץ להיעזר ברעיונות כמו שמתואר בספר "איתמר צייד החלומות", בו הילד בונה עם אביו מעין מלכודת לשד המאיים עליו. הדבר מאפשר לילד לחוש שליטה רבה יותר, בלי לומר לו שאין סיבה ממשית לפחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו