מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות שינה אצל ילד בן שנתייםאולגה11/09/2008
שלום, אני אמא לילד בן שנתיים. עד לפני כמה חודשים לא היו לילד בעיות שינה - היה נרדם לבד במיטתו ב-20:00 וישן עד הבוקר. לפני חצי שנה הוא הלך לגן חדש ובערך באותה תקופה העברנו אותה למיטת מעבר (כי ניסה "לקפוץ" ממיטת תינוק. מאז התחילו בעיות שינה. בהתחלה לא נורא - היה קשה לו להרדם, כי פתאום קיבל שליטה ויכול היה לקום לבד. טקס ההשכבה התארך, דגלתי בשיטת הסופר נני - להחזיר בשקט למיטה ולצאת, עד שהוא נרדם בסופו של דבר. וזה עבד פחות או יותר. עד שהוא התחיל רצף של מחלות והפסיק לישון בלילות, התחיל לבקש בקבוק (הוא לא היה אוכל כל היום והיה שותה 3-4 בקבוקים במהלך לילה). מאז הכל השתבש - הוא לא מוכן בכלל לעלות למיטה, לא מוכן שאצא מהחדר עד שהוא נרדם - מיד מתחילות צרחות או שהוא קופץ מהמיטה. מתחילים תירוצים (קקי, חיתול, בקבוק, מה לא). הןא מתעורר מספר פעמים בלילה, מבקש לאכול, מתקשה להרדם, דורש שרק אני אהיה לצידו. בעלי לא היה עד עכשיו שותף לטיפולו בלילות (כי לא היה שום צורך בכך עד עכשיו). ואני כבר הגעתי למצב התמוטטות - כאבי ראש שלא נפסקים במשך חודש, ביקורים אינסופיים אצל מומחים, עד שהבינו שבעיה היא חוסר שינה. אני מנסה כרגע לשתף את בעלי וזה פשוט לא מסתדר - הילד צורח אם בעלי נשאר איתו ולא אני (למרות שלפני הבעיות הוא היה בקלות מרדים אותו) עד שאני נשברת ונכנסת. ברגע זה הבכי נעצר תוך שניה והוא נרדם. אבל זה חוזר על עצמו המון גם בלילה - הוא פשוט לא מוכן שאבא יתקרב אליו ולא אני (או שצורח במיטה שלו או שרץ למיטה שלי, מוריד לי שמיכה, מרביץ לי שאני אקום, מעיף דברים, צורח ללא הפסקה). מה לעשות? לתת לו לצרוח עם אבא עד שיירדם (זה יכול לקחת יותר משעה כל פעם)? האם זה בריא לילד (לא נראה לי)? אפשר לתת לו משהו מרגיע (פספלורה וכו')? אני חייבת פתרון , כי מצבי הפיזי נהיה קשה מיום ליום ואני בטוחה שזה גם משפיע על הילד, כי אני נהית חסרת סבלנות. תודה על העזרה, אולגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאולגה
עירית חגי12/09/2008שלום רב
בנך הבין תוך כדי התנסות שהוא מצליח להשיג את מה שהוא רוצה באמצעות צעקות , השתוללות אלימות ווכ. זה נתן לו מצד אחד תחושה של כוח רב מצד שני זה מפחיד אותו ומאיים עליו שכן הוא מרגיש חוסר ביטחון מכך שהמבוגרים בסביבתו לא מצליחים להרגיע אותו להכיל אותו ולרסן אותו.
את צריכה אכן לערב אתבעלך ולא להתערב. תני לבעלך להסתדר. תעשו תורנות .יום את יום הוא וביום שלך פשוט תלכי לישון תסגרי את הדלת , שימי אטמי אוזניים והתעל מי ממה שקורה בחדר השני . די מהר הילד יבין שהוא חייב להסתדר עם אבא ואמא אינה מהווה תחליף ( זאת בתנאי תעמדי בזה ). צריך להרדים או במיטה שלו ולא לתת לו לצאת מהחדר . לא לתת לו לאכול או לשתות שוב ושוב . להישאר רגועים . בהתחלה להיות איתו בחדר עד שנרדם בהמשך לצאת מידי פעם עד שיתרגל להירדם לבד וכו. הכי חשוב - תורנויות שגן את תוכלי לישון ותהיי פחות עצבנית ומותשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)