מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות חברתיות והשלכתן - דחוףאורנה11/09/2008
בתי בת ה-11 מוטרדת לא מעט בכיתתה החל מתחילת השנה. "מלך" הכיתה מקניט אותה שהיא מאוהבת בבן אשר יושב לידה, שהם חברים וממריד את שאר הילדים נגדה. ההטרדות באות לידי ביטוי בכך שמעבירים פתקים במהלך ה/שיעור עליה, נכתבות לה הודעות לא נעימות באי סי קיו שלה. מדברים מאחורי גבה, צוחקים עליה בפניה ,מעליבים אותה, שמים לה רגל במהלך הליכתה על מנת שתיפול. לאחרונה החל גל שמועות שיקריות עליה. הילדה ממש חסרת אונים. איננה מסכימה שאתערב בכל דרך. לא מסכימה שאשוחח עם הורי הילד הממריד בגלל שהיא פוחדת מהתגובה שתבוא (שיקראו לה מלשנית וכו'...). ואני שואלת כאמא מודאגת, מה לעשות? עד מתי לשתוק? ומה יוצא מקשר השתיקה הזה? אני מסבירה לה שאת האלימות המילולית והפיזית יש לעצור ולא לתת לה יד. וחשוב לעצור אותה על מנת שלא תגדל ותידרדר. מה לעשות? איך לעזור לילדתי באופן שהיא תסכים לעזרתי? היא מאיימת שלא תספר לי שום דבר יותר אם אפעל בניגוד לרצונה ואני מאמינה שהיא מסוגלת לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורנה
עירית חגי12/09/2008שלום רב
צריך לערב את מחנכת הכתה. זו התעללות רגשית ולא צריך לקבל את זה.צריך שבת עם הילדה ולחשוב איך ניתן לערב את המחנכת בצורה שגם היא תסים לכך ולא תתפרש כהלשנה ( אולי המחנכת מצאה פתק, אולי היא בעצמה ראתה שהוא מציק וכו) את " מלך הכתה " צריך לעצור ולשים במקומו וזה תפקיד המחנכת. אין סיבה שהילדה תסבול כך.לחילופין אפשר לעודד אותה להתעלם מההצקות - אך לא בטוח שזה פתרון יעיל וכמו שאמרת זה עלול להח מיר את ההצקות . תנסי למצא דרך לשכנע אותה לערב את המחנכת בלי שידעו שהיא "הלשינה " . מחנכת הכתה קיימתבמידה רבה בשביל מצבים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)