מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא, היא מנשקת אותי בכוח,צעקה הבת.גל12/09/2008
שלום לכולם אז ככה,אני מאוד נסערת.הוריי בעלי מתגוררים במרכז הארץ,בעבר ביקרנו אותם לעיתים יותר תקופות עד ששמתי לב לתופעת הדודה בת ה10 .(האחיינית של בעלי). בתי הגדולה בת 7 והקטנה בת 6 ובן בגיל 10 חודשים. אצל חמותי גרים אחותו הגדולה שהיא אם חד הורית,ואחותו הקטנה. לבת הגדולה יש שני ילדים שמתגוררים אצל האבא,ביתה בת ה10 מבקרת אותה כל יום וכאשר אנחנו באים לבקר היא שמחה לראות את בנותיי "לדעתי"כי היא אוהבת אותם??יתר על המידה.כאשר בנותיי היו קטנות יותר אירחתי את הבת דודה בת ה10 אצלי בבית ומילאתי להם בריכה מגומי,כעבור 10 דקות שמתי לב שהדודה חיכתה שאסובב את הראש והיא ניסתה להטביע את ביתי.למזלי זה היה עניין של שנייה והצלחתי להוציא אותם מהמים וכעסתי מאוד על הדודה.אתמול ביקרנו שוב והדודה הכניסה את ביתי בת ה7 לשירותים,נעלה עליהם ונישקה אותה בכוח בפה עד שביתי צעקה אמא הצילו.ניגשתי והסברתי לה כמו לבנותיי,שהגוף שלנו הוא אישי לנו ואל לנו לתת לאף אחד לגעת בו גם לא לבן משפחה.חשוב לציין שהדודה מאוד מתוסכלת מחוסר אהבה אליה,היא מאוד מקנאה בבנותיי ,אין לה גבולות.הסיפור הוא מאוד מורכב בבית הזה.ניסיתי לדבר עם אימא אך היא מלא מתייחסת אליי ,שוחחתי עם בעלי על כך והוא לא ידע כיצד לענות. אני אמא מאוד דאגנית ומקפידה לגדל את בנותיי ולחנך אותם כראוי.הדבר לא מוצא חן בעיניי משפחתו של בעלי ותמיד יש את הוויכוח למה אינני מאשרת שילדיי יהיו שם לבד.חשוב לציין שהדודה תמיד מסיטה את ביתי הגדולה כנגד אחותה,או תמיד היא מחפשת דרכים לחבק אותה כאשר אנחנו בחדר הסמוך.ההתנהגות שלה לא מקובלת בשום דרך וכמו שאמרתי אין דרך לדבר עם אמא.ניסיתי בדרך עקיפה דרך הסבתא או גיסה הקטנה שאולי יש צורך שהיא תראה פסיכולוג בגלל מה שהיא עברה בחיים אך ללא הועיל. אובדת עצות . תודה גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על פרטיות הגוף
זהורית אסולין שמחון13/09/2008באמת נשמעת סיטואציה מורכבת להיות בה. באיזו תדירות נערכים המפגשים הללו ? אם בתדירות יומיומית אפשר לנסות ולדלל אותם קצת. בנוסף נשמע שאת מעניקה לבנותייך את הכלים לשמור על עצמן ולהעזר בך בעת הצורך. אני מסכימה עימך שלא רצוי לשלוח את הבנות לשם ללא נוכחותך עד שמישהו מהסובבים שם לא יכיר בקשיים של הילדה. חשוב להמשיך ולשוחח עם בעלך כדי לחשוב על פתרון הולם . ייתכן שהוא זה שצריך לנהל את השיחות עם אחיותיו ומשפחתו . קשה לי להאמין שהתנהגות כזו יוצאת רק מול בנותייך מה קורה לילדה זו בבית הספר, איך השתלבותה החברתית. אפשר ללכת להתייעץ עם פקידת סעד ברווחה האם זהו מצב שמחייב דיווח וטיפול של הרשויות. מהנתונים שמסרת עד כה ומתוקף הכשרתי קצת קשה לי להכריע. שוב גם החלטה מסוג זה אינה קלה כלל ועלולה להסעיר את כל המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדודה בת ה10
גל13/09/2008שלום תודה לך על ההיענות המהירה. כמו כן, איננו גרים בסביבה ואנו מבקרים פעם בחודש.לפי שיחות עם הילדה,ולפי הכרתי עם משפחה זו,הבעייה יותר מורכבת,.הילדה מאוד אוהבת לשוחח איתי כי לטענתה אני מקשיבה ומייעצת לה מה שאף אחד לא עושה. הבנתי ממנה שאין לה כלל חברים בבית הספר,לא אוהבים לשתף אותה,אני לא מצליחה להעביר לאמא שום מסר ,היא בשלה שמה שהיא עושה זה נכון.הצעתי לאמא ללכת לרשויות הרווחה או לקחת את הילדה לטיפול על מנת שביתה תזכה לחיוביות בחייה ם מי לדבר!!!!!!! לפי מה שאני רואה הילדה צועדת בעיקבות אמא. חבל לדעת שניתן לקבל עזרה לשיפור חברתי,ואישי ואין אף אחד שתורם לכך. ניסיתי לשוחח שוב עם בעלי אך לטענתו" יש לי עכשיו משפחה משלי לא מעניין אותי אף אחד,ואם ניסית ולא הקשיבו לך עדיף שתפסיקי לייעץ כי לא תיהיה לך אוזן קשבת . ייתכן שהוא מדבר מניסיון אך עדיין הפחד שלי שהילדה תידרדר לתהום. תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטה של אם
זהורית אסולין שמחון13/09/2008במובן מסויים אני מסיכמה עם בעלך, הצעתם ועשיתם נסיון להראות לאם את הקשיים. היא בוחרת משיקלוליה שלה לא לעשות עם זה דבר כרגע. בהחלט לצערי ייתכן מצב שבסופו של דבר דרך מסגרת בית הספר יכפה עליה מצב של טיפול אם יאתרו מצוקה נפשית אצל הילדה. חבל באמת שזה עלול להגיע לתהום ולא לטפל בכך מבעוד מועד. מקווה שהאם תוכל לאזור כוחות ולעזור לביתה בכל דרך אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)