מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בית ספרשרית13/09/2008
שלום רב! בת 39 אמא לשני ילדים בן 5.7 חודשים ולילדה בת 4. בני עלה לכיתה א. מכיוון שאני ובעלי עובדים במשרה מלאה הבאתי מטפלת להוצאת הילדים מביה"ס והגן. שאלתי היא כזו : מאז שבני עלה לכיתה א אני מאוד חרדה. עצם המחשבה שהוא נמצא למעשה לבד (בביה"ס) כל השעות האלו, בלי שאף אחד ממש ישים לב מה הוא עושה מכניסה אותי לפאניקה וחרדה. אני ממש ממש דואגת , בהפסקות ישנה מורה תורנית אבל עדיין אני דואגת שכן המון ילדים בחצר ולא שמים לב ממש לכל אחד ואחד. ברצוני לציין שבני דווקא ילד אחראי ונבון אבל עדיין אני ממש ממש חרדה. מה לעשות, איך אפשר להיות רגועים? תודה, שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים חרדים
זהורית אסולין שמחון13/09/2008לשרית
אני בטוחה שאינך היחידה, הורים המכניסים את ילדיהם הבכורים לכתה א' חווים חוויות דומות (ייתכן שבעוצמות שונות) כיוון שבכל זאת זהו מעבר חדש למסגרת עם אופי אחר ודרישות אחרות.
בכל מעבר חדש שבו אנו מגלים שאנו באיזושהי אי ודאות, במצב של חוסר שליטה , החרדה היא רגש דומיננטי שמציף אותנו.
חשוב שתנסי לברר לעצמך מה מטריד אותך , אלו אסוציאציות או תסריטים עולים בראשך שמעוררים חרדה. האם חרדות אלו מעוגנים בדיווחים שילדך משתף אותם או שהם לגמרי ממך. איך לך היה המעבר לכתה א' האם היתה לך חוויה טראומטית שהשאירה צלקות וחששות ?
נסי להרגיע חרדותיך בשיחות ובברור מידע שחסר לך מהורים המכירים כבר את מסגרת בית הספר, בשיחה אישית עם המורה שתתן לך מענה שאולי ירגיע חלק מהחששות (אולי למשל היא תאמר לך שהילדים מכיתות א' אינם מסתובבים בכל חצר בית הספר אלא במתחם מסויים ותשובה זו תעזור לך להרגע במקצת.)
בררי עם המטפלת כיצד הוא חוזר, ובזמנך הפנוי עימו בקשי ממנו לשתף בהשתלבותו בבית הספר ובפעילויותיו במהלך ההפסקות.
בכל מקרה היי עירנית האם חרדותיך מועברות בצורה גלויה או סמויה לילד ומערערות את בטחונו. כיוון שאם את תחששי הוא יפרש זאת שאם אמא לא כל כך סומכת על המקום כנראה שיש סיבה ועלולות להתפתח התנגדויות בהגעה לבית הספר חרדת בית ספר וחרדות נטישה.
אם זהו המקרה אני ממליצה לך ללכת להתייעצות ולבחון מדוע החרדות הללו צפות דווקא בנסיבות אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)