מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים אצל ילדהשירלי13/09/2008
שלום, בתי בת 3.8 היא ילדה מאד עדינה ורגישה. מאז שהייתה תינוקת היו לה פחדים שעם הזמן היא התגברה עליהם. היא מאד פחדה מרעשים חזקים שלא רואים מקורו של הרעש - לדוגמא קידוחים אצל שכנים או שואב של גנן. עם התבגרותה איכשהו זה נחלש (גם עם המון הסברים וחיזוקים מצידנו). לפני כחצי שנה היא התחילה לפחד מרעש של בלון מתפוצץ. הסברנו לה מיליון פעמים למה זה קורה ושזה לא נורא - רק רעש. היא התמודדה עם זה יפה עד שלפני כמה חודשים זה התעצם בצורה מופרזת. עכשיו אם היא רואה בלון - היא פשוט לא מתקרבת למקום, היא לא מוכנה להיכנס למקום שיש בו בלונים ולא משנה שהם לא מתפוצצים. הטיפה האחרונה הייתה אתמול כשבאנו למסיבת יום הולדת של ילד מהגן (שהיא מאד רצתה ללכת לשם) וכשהתקרבנו לשער כניסה והיא ראיתה בלונים היא פשוט נעצרה ולא הייתה מוכנה להיכנס. לרוע מזל פתאום אחד מהבלונים התפוצץ והילדה שלי פשוט התחרפנה - היא נכנסה ממש להיסטריה, קפצה עליי, עצמה עיניים והתחילה לצרוח "קחו אותי מפה, תרחיקו אותי מפה". היא ממש יצאה מהכלים וזה היה נוראמפחיד. כלום לא עזר, ניסיתי להרגיע, להסביר - היא לא שמעה, לא ראיתה, לא פקחה עיניים ולא שמעה כלום, רק צרחה -קחו אותיי הביתה, אני לא רוצה להיות פה! מה אני עושה עם זה? ההסברים שלי לא עוזרים, הילדה פשוט נכנסת לקריזה של ממש, אין לי מושג איך היא תתמודד עכשיו עם בלונים בגן אם יהיה למישהו יום הולדת או עכשיו היא לא תרצה ללכת לאף מסיבה. אי אפשר ככה - מה עושים? אני עכשיו ממש חושבת שאולי צריך לפנות לפסיכולוג לקבל עזרה כי אין לי מושג מה לעשות. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מבלונים
זהורית אסולין שמחון13/09/2008פחד בלונים הוא פחד שנמצא אצל ילדים רבים. ככל הנראה מקורובויסות חושי של רעשים ושהרעש נחווה אצל ילדים אלו בעוצמות חזקות יותר מאשר באוזן רגילה. הבלון מעורר אימה כיוון שאין לנו שליטה עליו מתי הוא יתפוצץ ולכן הרעש תמיד תופס אותנו לא מוכנים ומבוהלים. נשמע שביתך חרדה מאד ומשלמת מחיר (הפסד ימי ההולדת) על כך. אפשרות אחת היא לקבל פחד זה ולומר לעצמנו לכולנו יש חששות בסופו של דבר בלונים הם חלק לא דומיננטי בחיינו ולכן לא נורא אם פחד זה ילווה אותה עד שהיא תהיה בשלה לגבור עליו. מדיניות מסוג זה מצריכה ממך לעזור לה ולבקש מחברים טובים שרוצים את נוכחותה ביום ההולדת לותר על רעיון הבלונים, ובימי הולדת אחרים היא תצטרך לעשות את הבחירה. אפשרות אחרת היא ללכת לטיפול קוגנטיבי התנהגותי המתמחה בפחדים ממוקדים על מנת לעזור לה לגבור על פחד זה . רצוי להגיע למטפל שמתמחה בטיפול בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)