קושי בהירדמות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בהירדמות
    הדס
    13/09/2008

שלום, בני בן 7 חודשים, ובאופן כללי ביום יום הוא זקוק לתשומת לב מירבית ממני כאמו. אך בתקופה האחרונה יותר ויותר יש לו קושי עם הפרידה בלילה לפני השינה. הוא לא נרדם לבד במיטתו ויותר מכך הוא לא נרדם אלא אם אני מחבקת אותו. הוא מראה סימני פחד ולחץ כשהוא לא רואה אותי בסביבה. גם כשאביו מרדים אותו הסימנים מופנים אלי . כשאני משאירה אותו אצל סבתו וסבו הוא לא נרדם בקלות רק אם הולכים איתו לטייל וגם מתעורר בבכי בלילה. האם זהו חלק מתהליך ההתפתחות? איך עלי להתמודד עם זה? לעמוד על כך שירדם במיטתו למרות הבכי וסימני הלחץ או לתת לו תחושת בטחון על ידי כך שארדים אותו בחיבוק עלי? אשמח לקבל פתרונות נוספים שלא עלו במוחי כרגע. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהירדמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בהירדמות

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2008

הדס שלום,
    בנך מפתח "חרדת פרידה" אשר אופיינית לגילו והיא חלק מההתפתחות התקינה והבריאה. לבנך קשה להיפרד ממך כיוון שהוא קשור אלייך. בנך מבין כי יש הבדל בינך לבין אנשים אחרים - הוא מכיר אותך הכי טוב מכל שאר המבוגרים, ואני משערת כי גם עד היום נמצא איתך הכי הרבה זמן מצטבר. תוך מספר חודשים תראי הטבה בחרדה זו, אולם היא נותרת לכל אורך הגדילה במידה מסוימת.
    ההחלטה כיצד להרדימו בבית תלויה בהעדפותייך האישיות. אין הבדל מבחינת התפתחות הילד או טיב שנתו בלילה אם תרדימי אותו כשהוא במיטתו ואת נמצאת לצידו - מרגיעה, מלטפת, שרה שיר ערש וכדומה; או אם תרדימי אותו על הידיים. קחי בחשבון שהילד יתרגל להירדמות כשהוא בידייך, וזהו הרגל שלאחר מכן קשה לגמול ממנו.
    כשהוא אצל סבתא וסבא, תני להם למצוא את הדרך שלהם איתו. בנך ילמד שאנשים שונים מתנהגים באופן שונה, וילמד להתאים עצמו לסביבות שונות.
    פרידות זמניות הן חלק מהחיים, וביכולתך לעזור לבנך להתמודד איתן בצורה טובה,
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו