בעיית התנהגות - ילד בן 22 חודש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות - ילד בן 22 חודש
    עדי
    14/09/2008

שלום, בני בן 22 חודש, ילד מקסים וממושמע (בד"כ). הוא הולך לגן ובשעות אחה"צ בד"כ נמצא איתי, למרות שאני משתדלת לצאת איתו למקומות ציבוריים כמו גינות ומשחקיות כדי שתהיה לו אינטראקציה עם עוד ילדים. לאחרונה התחיל בהתנהגות שאיננה מקובלת - הוא התחיל לדחוף ילדים קטנים וגדולים ממנו ללא כל התגרות מצידם, לעתים גורם להם לבכות כתוצאה מכך. אני מעירה לו וגוערת בן אך נראה שהוא לא מוטרד מכך אלא חוזר על מעשיו (בניגוד למעשים אחרים שהוא מבין בבירור שאסור לעשות כמו לגעת בחשמל וכו). אני רוצה להוסיף קצת רקע, אני בהריון (אולי הוא מרגיש בכך) וכמו כן בתקופה האחרונה עברנו דירה והוא עבר לגן חדש, כך שעברו עליו מס' שינויים משמעותיים. הייתי מעוניינת להתייעץ מה דעתכם על הנושא ואיזו גישה מתאימה לטיפול בהתנהגות כזו. אודה לתגובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעדי

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2008

עדי יקרה,
    יפה מאוד ששמת לב כי בנך נדרש להסתגל לשינויים רבים בזמן קצר - מעבר דירה, הסתגלות לגן חדש והיותך בהריון. כל אלו בוודאי משפיעים עליו ומכניסים אותו למתח.
    ייתכן כי בשעות אחהצ השהות במקומות ציבוריים אינה תמיד קלה לבנך. אפשר והוא מעוניין בזמן בלעדי איתך, במיוחד לאור השינויים שהתרחשו והשינויים הקרובים. בגן יש לו מספיק אינטראקציה עם ילדים אחרים, ושם לעתים קרובות יש "מלחמה" על משאבים מצומצמים. אולי בנך יכול להרוויח יותר ממנוחה והתרגעות בבית, הסתגלות לדירה החדשה וכדומה.
    כשאתם נמצאים בסיטואציות חברתיות, החליטי על תגובה מסוימת כשבנך מרביץ לילדים אחרים ללא התגרות מצידם (כמו לשבת לידך על הספסל למספר דקות או לחזור הביתה). הסבירי לבנך מראש כיצד תנהגי במקרה של אלימות מצידו והיי עקבית בהתנהגותך. ייתכן כי הבילוי בגינה הוא התאווררות גם בשבילך, אולם חשוב שתעמדי בסנקציות שקבעת מראש.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי שלום

עדי
    14/09/2008

רציתי להודות לך על תגובתך המהירה. שאלה נוספת: פרט לכך שאנקוט בתגובה עקבית (לשבת בצד או ללכת הביתה לאחר מקרה של אלימות מצידו) - האם בנוסף אני צריכה להראות שאני כועסת עליו (ללא ספק זה לא עוזר כרגע) או פשוט להסביר לו שמה שעשה זה לא בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/09/2008

היי עדי,
    כשבנך מתנהג באלימות, התייחסי לכך מילולית בשניים-שלושה משפטים: "אנחנו לא מרביצים לילדים אחרים", "זה לא נעים לי כשאתה מרביץ וזה לא נעים לילדים, הם לא ירצו לשחק איתך", וכיוצא באלו, ותו לא. נאומים ארוכים לא יסייעו לקלוט טוב יותר את המסר. בנך צריך להבין שהוא עלול לשלם מחירים כשהוא אלים, ומחיר אחד הוא הכעס והאכזבה שלך. אבל מחיר משמעותי יותר המותיר רושם רב יותר על ילדים הוא הסנקציה בפועל, ולא דיבורים/צעקות'/כעסים.
    לטעמי תתנהגי עם בנך כפי שאת מרגישה. אם גם מספר דקות לאחר הארוע את חשה כעס, אין טעם בהעמדת פנים. כמובן שהדבר עד גבול מסוים, שכן גם את בוודאי מעוניינת לחזור לשגרה עמו, להמשיך בפעילויות מהנות ולא להעניש אותו עד אין קץ.
    שיהיה לכם בילוי נעים יחד,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדי
    14/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו