מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדיםישראל14/09/2008
בתקופה האחרונה כחודש-חודש וחצי הבן שלי נכנס לפחדים שונים. ומתעורר בלילה. הבן שלי בן 5, יש לו אחות בת 8 ואחות בת חצי שנה. זה התחיל מזה שהוא מפחד מ"מפלצת המספרים" בערוץ הופ. המשיך כמובן עם החושך ומנורת לילה לא מספיקה לו אלא ממש אור גדול בחדר. ומאז ומתמיד הוא לא נמשך לעכבישים ולא אהב אותם ותמיד כשהיה עכביש באיזור שלו היה קורא לנו להעיף אותו. לאחרונה זה ממש הפך לפוביה מעכבישים. הבית צריך להיות מואר ביותר בלילה, הילד מכניס את עצמו להיסטריות בעניין העכבישים. בנוסף יש גם עניין של הרטבת לילה מדי פעם יחד עם הפחדים. איך לעזור לו להתמודד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בגיל 5
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2008רותם שלום,
פחדים שונים הקשורים ללילה ולא רק, הם נפוצים בסביבות גיל 5. ראי לדוגמא את השאלה שנשאלה לפנייך בפורום באותו נושא ממש.
האם יש עכבישים בסביבתכם, מהם הילד עשוי לחשוש? כמה יוצא לו להיתקל בחיות אלו? נסו להרגיע את ילדכם, להבטיח שאין עכבישים בבית, לארגן שגרת הירדמות טובה (דבר שבוודאי אינו פשוט עם תינוקת בת חצי שנה בבית) ולסייע לו להתגבר על הפחדים באמצעות דמיון, ציור, קריאת סיפור. אפשר למשל, במידה ואין זה מעורר חרדה רבה מדי, לצייר עכבישים יחד, לדבר עליהם בדרכים שונות על-מנת שיהיו מפחידים פחות וכו'.
במידה והחרדות ממשיכות עוד מספר חודשים ופוגעות בתפקוד היומיומי של בנכם במידה רבה, אני ממליצה לפנות להדרכה אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדות ומטפל גם בילדים על מנת לעזור לבנכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא עם אחותו הקטנה אין בעייה
ישראל14/09/2008כי היא הולכת לישון לפניו ולא במקביל עימו ככה שיש אליו יחס ישיר. אנו גרים ביישוב קהילתי ומדי פעם מופיע אצלנו בבית עכביש קטנטן ומסכן כמו בכל בית רגיל. אני אנסה את עניין הסיפור וגם לצייר עכבישים (אני לא מאמינה כי הוא היסטרי מהם...) והוא גם מרטיב בלילה במיטה מדי פעם כשכבר מזמן הוא הפסיק, השאלה אם גם לזה לתת עוד קצת זמן שאולי זה יעלם כשהביטחון יחזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרותם
ד''ר שירי שדה שרביט14/09/2008היי,
אף על פי שאתם בוודאי עושים כל מאמץ כדי שההורות לבנכם לא תושפע מהולדת אחותו, בוודאי גם היא זקוקה לזמן ולתשומת הלב שלכם, גם אם היא נרדמת לפניו. לגבי ההרטבה, נסי להחזיר אותו לשגרת שינה כפי שהיה קודם כולל ללכת לשירותים לפני השינה. במידת הצורך, תוכלי בתקופה הקרובה לקחת אותו לשירותים לפני שאת נרדמת, עד שיחזור לתפקוד הקודם שלו. תני לו הרבה מחמאות וחיזוקים כאשר הוא מצליח להתאפק.
כנראה שהפחדים מביאים לרגרסיה מסוימת בהתנהלות הכללית שלו בלילה, וזה טבעי.
לעת עתה לטעמי תנו הזדמנות לכוחות הבריאים של בנך ועזרו לו לחוש בטוח ומוגן.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)