מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אמא מוטשת לילד בן שנה ושמונהאבישג14/09/2008
שלום, שמי אבישג ויש לי בן בן שנה ושמונה חודשים. אני גרושה ואנחנו מתגוררים בתשעה חודשים האחרונים אצל הורי, עד שהדירה שלנו (שהיא בשכנות להורי) תהיה מוכנה בעוד כחודש וחצי. הבעיה שלי היא כזו - למרות שהילד הוא ילד חכם סקרן ונילהב, ואופן כללי יודע להקסים את כולם, הבעיה התחילה מרגע שעברנו לגור עם הורי, אמא שלי הודיעה לי שהיא כבר סיימה לגדל את ילדיה ולכן היא לא רוצה ולא מוכנה לשמוע בכי בכלל. מבחינתה ברגע שהילד בוכה היא מייד נותנת/עושה מה שרק אפשר על מנת שיפסיק לבכות. זה יכול להיות לבוא לחבק או לקחת אותו לשים אותו לידה ולהדליק לו טלויזיה... ככה נוצר מצב שמילד שהיה מאוד רגוע ולא בכיין, הוא הפך לבכיין נוראי ומניפולטיבי. הוא רוב הזמן לא מרוצה ומתבכיין, הוא הפך מאוד מפונק, למשל הוא מתעצבן כשאני עומדת מול הכיור ושוטפת כלים או עומדת מול הכיריים ומכינה לו חביתה, ואז הוא בא ומתחיל לדחוף אותי שאני אזוז כי הוא בדיוק רוצה לעמוד באותה נקודה... בקיצור, המצב מחמיר עד כדי כך שאני מרגישה שלא נעים לי להיות איתו. והוא פשוט גורם לי ליהות עצבנית במחיצתו עם כל היללות האלה. העניין הוא שכל עוד אנחנו פה אצל הורי אין לי בכלל אופציה לחנך אותו ולהעמיד לו גבולות כי כאמור הם מטילים על העניין וטו. הם לא רוצים לשמוע אותו בוכה נקודה. (וכן, העלתי בפניהם את הנושא - וגיליתי שאין באמת עם מי לדבר.. הם בשלהם) אני ממש מרגישה רצוצה נפשית מהטיפול בו, ומתחילה לחשוב להשאיר אותו בגן יום מלא עד 16:00 במקום עד אחת העיקר לא לחוות את הבכי המעצבן הזה כל הזמן. חשוב לציין שבגן הוא מתנהג למופת ומאוד מבסוטים ממנו. יש עיצה איך מעבירים את הזמן עד שנקבל את הפינה שלנו בבית שהוא רק שלנו ואז אוכל סוף סוף להתחיל להעמיד לו גבולות ולמגר את היללנות הזו? פשוט עייפתי מהעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד-אם- סבים
מיכל שמש14/09/2008אבישג שלום,
אכן הסיטואציה שאת מתארת אינה פשוטה.
בכי תכוף אינו דבר רצוי, אולם מידה של "תסכול אופטימלי" חשובה על מנת שילד יגדל וירכוש כלים להסתדר בעולם. העובדה שהורייך מערערים על הסמכות ההורית שלך מכניסה גם אותך לחוסר שקט, והמגורים המשותפים מקשים על הפרדה רצויה.
עם זאת, יתכן שהילד חווה חוסר שקט גם מסיבות הקשורות לקונפליקט התקרבות- התרחקות האופייני לגיל, והן כתגובה כללית לחוסר היציבות הזמנית ששניכם חווים.
על מנת שאת והוא תעברו את תקופת הביניים בשלום, איני שוללת פתרונות כמו הישארות בגן עד ארבע, וכן יציאות משותפות שלך איתו אחה"צ, למקומות בהם תהיי אוטונומית להחליט על התנהלותך האימהית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)